Algemeen

Blijven we slimmer dan robots?
Neurowetenschapper Boris Konrad onderzoekt kunstmatige intelligentie

Welke rol speelt kunstmatige intelligentie in ons dagelijks leven? Waar staat de mens?
Hoe zit het met onze eigen intelligentie? Hoe functioneren onze hersenen? En hoe
beïnvloedt technologie ons denken? Informaticus en hersenonderzoeker dr. Boris
Konrad geeft antwoorden in zijn lezing op donderdagavond 1 oktober. Live in de
bibliotheek of thuis op de bank met de livestream!

In sciencefictionfilms uit Hollywood zijn ze al decennia lang een betrouwbaar succes aan de kassa: Robots. Of het nu gaat om trouwe metgezellen op avontuurlijke reizen zoals R2D2 of om schurken die de wereldheerschappij willen grijpen. Maar hoe zit het met de realiteit? Dr. Boris Konrad weet hoe ver kunstmatige intelligentie tot nu toe is ontwikkeld en onderzocht. En hij stelt de provocerende vraag: zijn we slimmer dan de robots die voortdurend leren?

 

Veel uitvindingen van vandaag zullen ons leven in de nabije toekomst veranderen. Moeten we bang zijn? Dr. Konrad zal in zijn lezing laten zien hoe we AI gebruiken om ervan te profiteren en tegelijkertijd hoe de mens centraal blijft staan. Wie naar zijn lezing heeft geluisterd, zal duidelijker zien, weet van de risico's en kansen en zal in veel gevallen rustiger naar de toekomst kijken.

 

Boris Konrad

Boris Konrad is neurowetenschapper, schrijver van "De geheimen van ons geheugen" en meervoudig wereldrecordhouder in geheugensport. Voor Konrad zijn geheugentechnieken veel meer dan alleen maar trucs en methoden voor een sport. De voordelen in het dagelijks leven en werk zijn enorm. Vooral in tijden van digitalisering en kunstmatige intelligentie. Daarom doet hij ook wetenschappelijk onderzoek naar de neurale basis en toepassingen van geheugentraining en neurotechnologie.

 

Praktische informatie
Boris Konrad: ‘Blijven we slimmer dan robots’ is op donderdag 1 oktober van 19.30-21.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven, De Witte Dame, Emmasingel 22, Eindhoven. Entree Bibliotheekleden: €7,50 Niet-leden: €9,50. Toegang tot de livestream kost €5,-. Na inschrijving ontvang je een persoonlijke link naar de livestream. De lezing wordt niet opgenomen. Aanmelden via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!