Werk & Opleiding

Babette Roijmans en Wendy Schamper zijn contactverzorgenden bij Archipel Landrijt, Salinalaan

Babette Roijmans en Wendy Schamper zijn contactverzorgenden bij Archipel Landrijt, Salinalaan. Als ze over hun werk praten, vullen ze elkaar aan en knikken vaak instemmend. Wendy en Babette werken met mensen met Korsakov. Leuk werk dat ook wel eens spannend kan zijn. Gelukkig kunnen ze altijd op elkaar en de rest van het team terugvallen. “Het is gewoon een topteam”, aldus Wendy. “Ja, écht een topteam”, meent Babette.

Op de foto: Babette Roijmans

Tekst: Cai Vosbeek

 

Boeiend en leerzaam

Babette: “Wij geven begeleidende zorg met de bedoeling de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen. De zogenaamde ‘zorg met de handen op de rug’. Wij bieden structuur omdat ze dat zelf moeilijk kunnen. Ik vind het fijn om een band op te bouwen met cliënten om zo hun vertrouwen te winnen, daarnaast haal ik veel voldoening uit het werken in een team. Zeker nu we zelfsturend zijn.” Wendy: “Met ons team maken we echt het verschil. Iedereen is anders: man, vrouw, jong en oud. Verschillend qua karakter maar ook in interesses. Die diversiteit maakt ons sterk. Babette en ik zitten ook samen in het Korsakov-expert-team van Archipel. Hierin zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd. We komen regelmatig bij elkaar om van gedachte te wisselen over onderwerpen als pestgedrag of seksualiteit bij mensen met Korsakov. Boeiend en leerzaam.” 

 

Lol

“Wat willen we bereiken en welke doelen stellen we met elkaar? Dit zijn de vragen waar het in ons werk over gaat”, vertelt Wendy. “Cliënten kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan arbeidsmatige dagbesteding. Daar kunnen ze andere mensen ontmoeten en hun eigen grenzen verkennen. Cliënten moeten wel iets doen waar hun kracht ligt. Samen gaan we daarnaar op zoek.”  

 

***Wat willen we bereiken en welke doelen stellen we met elkaar? Dat zijn de vragen waar het in ons werk over gaat***

 

Babette: “Weet je wat het vooral is? Ja, je moet duidelijk, directief en vooral empathisch zijn En je moet kunnen werken vanuit een zorgleefplan. Ja, je moet zelfvertrouwen hebben maar je staat er zeker niet alleen voor. Wij investeren in nieuwe collega’s omdat we weten dat als we ze in het diepe gooien, de kans groot is dat ze vroeg of laat vertrekken. Nieuwe collega’s krijgen bij ons de ruimte en de veiligheid om te groeien. Klinkt allemaal heel serieus, de andere kant is namelijk ook waar: wij hebben heel veel lol samen. Een dag niet gelachen is bij ons een dag niet geleefd. Maar dit laatste cliché mag je zeker niet opschrijven.”

 

Wil jij, net Babette en Wendy, elke dag trots zijn op het werk dat je doet? Check de vacatures en solliciteer direct!

 

Archipel Werving & Selectie

040 265 48 22 / wervingenselectie@archipelzorggroep.nl

www.werkenbijarchipel.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!