Algemeen

Arno’s GoudenClownsneusprijs: goud voor glimlach bij dementie

Wereld Alzheimer Dag, wordt voor de tweede keer de Arno’s GoudenClownsneusprijs uitgereikt door Stichting miMakkus (Eindhoven), landelijk opleidingsinstituut voor zorgprofessionals. De landelijke prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of een organisatie met een bijzonder project dat resulteert in een glimlach in de zorg voor mensen met dementie of mensen met verstandelijke problematiek. Met de prijs wil de commissie nieuwe creatieve ideeën ondersteunen of bestaande initiatieven helpen verdiepen. De winnaar ontvangt een symbolische gouden clownsneus met een cheque van 750 euro. Met ingang van dit jaar zijn er ook cheques te winnen van respectievelijk 500 euro, 250 euro en 150 euro. In 2020 is de prijs uitgereikt aan Teun Toebes, Brabander van het jaar 2019, die innovatieve belevingsprojecten voor mensen met dementie initieert. De prijsuitreiking 2021 vindt plaats in Parktheater Eindhoven.

 

Nominaties kunnen zijn: een eigen idee of initiatief of het nomineren van een ander. Het gaat om nog te ontwikkelen of uit te diepen projecten. Een helder omschreven verhaal is voldoende als nominatie. Projecten die aan de juiste voorwaarden voldoen, worden vermeld op www.arnosgoudenclownsneus.com. Ook sponsors of particuliere donateurs kunnen een bedrag overmaken naar een idee of project dat hen aanspreekt.

 

Doel

De Arno’s GoudenClownsneusprijs is een prijs ‘van een kunstenaar voor de kunst van een glimlach’. De naamgeving verwijst naar de bron van het idee: Arno Huibers. Het doel van de prijs is om (nieuwe) of door te ontwikkelen initiatieven te stimuleren die een wezenlijke bijdrage leveren aan een glimlach, aan vreugdebeleving van mensen die door dementie of door verstandelijke problematiek in zichzelf gekeerd zijn.

 

Voor wie?
Nederland kent veel bijzondere mensen en projecten en het zijn die personen of organisaties met bijzondere projecten waaraan de commissie erkenning geeft door een symbolische clownsneus en een geldbedrag waarmee het idee dient te worden uitgevoerd. Nominaties worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit en op het bereiken van de glimlach. Geïnteresseerden kunnen een eigen project voordragen of kunnen een project van anderen nomineren. Meer informatie: www.arnosgoudenclownsneus.com.

 

Commissie
Commissieleden zijn: Wim Daniëls (schrijver en cabaretier), Maarten Coolen (regiomanager BrabantZorg en bestuurslid Stichting miMakkus), Wilfried Gradus (directeur/eigenaar STE Languages en bestuurslid Stichting miMakkus) en Arno Huibers (clown en naamgever).


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!