Werk & Opleiding

Archipel: Voor de goede zaak

“Ik ben geen prater en op de foto gaan, is al helemaal mijn ding niet. Maar als we nieuwe collega’s kunnen werven met mijn verhaal, dan doe ik het graag.” Aan het woord is Linda Palte, verzorgende IG in Archipel Gagelbosch. Vroeger werkte ze met bloemen, nu met mensen. In 2011 begon ze aan de BBL-opleiding verzorgende IG bij Archipel, drie jaar later had ze haar diploma gehaald. “Het was even aanpoten, maar ik zat in een gezellige klas, heb op leuke afdelingen gewerkt en ben blij dat ik heb doorgezet” 

 

“Werken in de zorg is fijn. Ik haal er voldoening uit, want ik doe iets goeds, iets wezenlijks. En ook niet onbelangrijk: ik heb leuke collega’s. Soms moet je hard werken, soms is het rustiger en dan kun je langer met cliënten doorbrengen. Het is een somatische doelgroep, maar er zijn ook cliënten die beginnend dementerend zijn. Mensen hebben lichamelijk zorg nodig bij steunkousen aandoen of medicatie innemen, anderen hebben hulp nodig bij het douchen. Het blijft voor mij steeds de uitdaging om te zorgen dat mensen hier zo lang mogelijk blijven wonen. Sommige bewoners ken ik al zes jaar en daar krijg je een band mee. Over en weer. Ik ben bijvoorbeeld een trouwe PSV-supporter en als ze gespeeld hebben, spreken cliënten mij daarop aan. Of ze weten waar ik op vakantie ben geweest. Dat echte contact is voor mij heel belangrijk. Omdat je bij mensen thuiskomt, is het in feite extramuraal werken, zoals in de wijk maar dan in een intramurale setting met als groot voordeel dat je wel in een team werkt met collega’s waar je op terug kunt vallen. “

 

***Het echte contact met cliënten is voor mij heel belangrijk. Je krijgt een band met elkaar. Over en weer***

 

“Gagelbosch is een nieuw, licht gebouw waar het aangenaam werken is. De bewoners zelf wonen in comfortabele appartementen. Het contact met andere teams binnen onze locatie is prettig. We zijn zelfsturend, maar dat betekent niet dat we er als team alleen voor staan. We kunnen immers terugvallen op een stabiel en stevig ondersteuningsteam. Zoals een team- en hr-coach, een netwerkverpleegkundige en een teamondersteuner. Over het algemeen draai ik nu dag- en avonddiensten. Voorheen vooral nachtdiensten, omdat ik dan geen oppas hoefde in te huren. Een ander voordeel van werken op een somatische afdeling zijn de korte diensten, omdat cliënten niet de hele dag zorg nodig hebben. Ideaal, want dan sta je op tijd weer op het schoolplein.”

 

 

Wil jij, net als Linda, elke dag trots zijn op het werk dat je doet? Check de vacatures en solliciteer direct! Je kunt ook kennismaken en meer informatie krijgen tijdens één van de Archipel JobCafés.

Archipel Werving & Selectie

040 265 48 22/ wervingenselectie@archipelzorggroep.nl

www.werkenbijarchipel.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!