Algemeen

Als starter een huis kopen: deze tips wil je weten!

Voor veel jonge mensen is het toch wel een van de spannendste momenten in het leven: een eerste woning kopen. Overal worden berichten verspreid dat het vandaag de dag moeilijk is om als starter aan een woning te komen. Dat is helaas deels de waarheid, maar met een slimme aanpak kan het zeker slagen! Meer weten? We delen onze tips.

 

Een huis kopen met een aankoopmakelaar

 

Je hebt misschien de neiging om het helemaal zelf te doen, het kopen van je eerste woning. Maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, komt er een heleboel op je af. Het is namelijk best ingewikkeld om een huis te kopen. Daarom kun je beter een aankoopmakelaar Eindhoven inschakelen als je in Eindhoven gaat kopen, die je helpt bij alle ins en outs. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, zoals het uitbrengen van een te laag bod waardoor je droomhuis aan je voorbij gaat. Zorg er liever voor dat je het meteen op de juiste manier aanpakt, waar jouw makelaar Eindhoven je absoluut in bij kan staan. Op die manier vergroot je de kans op een succesvolle aankoop aanzienlijk.

 

Op tijd in gesprek met de bank

 

Het is natuurlijk heerlijk, urenlang rondkijken bij het huidige woningaanbod. Voordat je echter overgaat op het bezichtigen van huizen die je wilt kopen, is het zaak om met de bank om de tafel te gaan. Je kunt maar beter vooraf weten hoeveel geld je precies kunt lenen voor de aankoop van een woning. Zo kun je namelijk op zoek gaan naar het juiste huis, dat binnen jouw budget valt. Vergeet niet dat dit een belangrijke stap is, het regelen van het financiële plaatje!

 

Hulp van je ouders

 

Om het kopen van een eerste huis eenvoudiger te maken, schakelen veel starters de hulp in van hun ouders. Als dit een mogelijkheid is, zitten er zeker de nodige voordelen aan. Zo kunnen ouders vaak een belastingvrije schenking doen, waarbij dit bedrag kan worden ingezet voor de woning die gekocht gaat worden. Hiermee vergroot je je kans op de woningmarkt!

 

Blijf realistisch

 

Het is verleidelijk om je helemaal mee te laten slepen in de wereld van huizen die te koop staan. Misschien heb je wel de neiging om er zo nog een heleboel extra geld tegenaan te gooien als je een mooi huis tegenkomt, terwijl je daarmee eigenlijk over je budget gaat. Probeer altijd realistisch te blijven: je wilt later bijvoorbeeld niet in de problemen komen met een hypotheek die te hoog is. Zeker als starter is het belangrijk om je daar goed bewust van te blijven. Misschien moet je soms nog wat langer doorzoeken naar je perfecte eerste woning – maar dat huis is er zeker te vinden!


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!