Algemeen

Help, ik heb aardbeien op mijn benen!

Aardbeien en kleine talloze stoppels op jouw bovenbenen. Hebben ze iets gemeen? Natuurlijk! De kleine rode/zwarte puntjes hebben iets meer weg van een patroon op een aardbei. Deze zogeheten ‘aardbeibenen’ willen veel vrouwen en mannen proberen te vermijden.

Je staat in de douche en kijkt zonder twijfel naar jouw lijf en ineens valt jou iets op: de kleine stippen op de bovenbenen, die niet te tellen zijn (anders raak je de tel misschien kwijt). Er zijn verschillende scenario’s die een rol spelen bij het hebben van ‘Aardbeibenen’:

  • Geen goede scheergewoonten

Scheren zonder scheerschuim, een bot scheermesje gebruiken en/of jezelf verwonden zijn één van de grootste oorzaken van het krijgen van aardbeibenen. Daarom is het handig om een goed scheerschuim en een scherp scheermes in huis te hebben. Bovendien is het advies om jouw benen eerst nat te maken voordat je met het echte werk begint want scheren op een droge huid kan irritaties opleveren. 

 

  • Te hard scrubben

Iets te fanatiek onder de douche? Dat mag. Scrubben is ook een effectieve manier om af te komen van die aardbeienpatronen op jouw benen. Volgens redacteur Chloe van Ze.nl is een scrub met melkzuur of glycozuur de ideale oplossing want dit middel helpt bij de verstopping van de poriën. 

 

  • Body crème, ook handig om huis te hebben!

Laatste maar zeker niet het minste: Een hydraterende body crème. Voorkom droge benen, zowel in het voorjaar als in het najaar. Geen hydratatie betekent ook irritatie op de benen en uiteindelijk aardbeibenen.   

  • Heb geduld, maar wacht niet te lang

Voorlopig kun jij de benen goed verstoppen in een spijkerbroek en hebben de ‘harige vriendjes’ de mogelijkheid om te groeien tijdens de herfst en de winter. Maar wacht niet te lang want de drie oplossingen kunnen de aardbeibenen niet in één week laten verdwijnen. Het heeft tijd nodig. Gelukkig is er volgend jaar nog een zomerseizoen en kan jij je goed voorbereiden.   

bron: ze.nl, mens en gezondheid 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!