Algemeen

Aan de slag met gietvloeren? Lees dit!

Gietvloeren zijn tegenwoordig ongetwijfeld een van de meest bekende opties voor vloeren. Je kunt echter nog steeds in de war zijn over wat gietvloeren eigenlijk zijn. Dit artikel informeert je over de materialen die in gietvloeren worden toegepast. Uiteraard zijn de materialen van invloed op de gietvloer prijs. Je moet dit artikel dus zorgvuldig lezen om te beslissen welke het beste bij je past.

PU en Epoxy gietvloer

PU gietvloeren zijn er in twee uitvoeringen: aromatische PU en een alifatische PU gietvloer. De kwaliteit is waar je het meeste contrast zult merken. Een aromatische gietvloer kan voor minder geld worden aangeschaft, maar is bij blootstelling aan UV-straling zeer kwetsbaar voor verkleuring. Voor een alifatische gietvloer betaal je iets meer. In ruil daarvoor krijg je echter een prachtige vloer die na plaatsing lange tijd niet van kleur zal veranderen. Als je het budget hebt, dan moet je een alifatische gietvloer kopen. Dit zorgt ervoor dat je de hoogst mogelijke standaard ontvangt. Ben je echter geïnteresseerd in de aanschaf van een gietvloer die zowel veel zwaar verkeer als zware belasting moet kunnen weerstaan, dan is een gietvloer op epoxybasis de ideale optie. De zware gietvloer is zeer geschikt voor gebruik in industriële omgevingen. Je kunt altijd terecht bij een gietvloerbedrijf. De medewerkers demonstreren graag de belangrijkste verschillen tussen een PU gietvloer en een epoxy gietvloer. Met een PU- of epoxy gietvloer kun je desgewenst een gietvloer betonlook krijgen.

Basiskenmerken van gietvloeren

Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk doordat er geen voegen zijn. Het onderhoud en de reiniging van je gietvloer vraagt ​​dan ook weinig inspanning van jou kant. Het is ook naadloos. Niet alleen is hij eenvoudig schoon te maken, ook geeft een naadloze gietvloer de indruk dat er meer ruimte is dan er in werkelijkheid is. Bovendien is hij in vele kleuren verkrijgbaar. Je kunt elke kleur kiezen die perfect past bij de rest van je interieurontwerp of zelfs een douchegoot gietvloer met een gietvloer. Er zullen geen problemen zijn met verkleuring veroorzaakt door ultraviolet licht. Je gietvloer behoudt jarenlang zijn prachtige uitstraling. Bovendien is de gietvloer ook nog eens zeer duurzaam. Het heeft een hoog draagvermogen. In een residentiële of commerciële omgeving kan een gegoten vloer aanzienlijke hoeveelheden gewicht dragen.

Welk type gietvloer past het beste bij je doeleinden?

Om deze vraag te beantwoorden, is het raadzaam om naar het dichtstbijzijnde gietvloerbedrijf te gaan. De medewerkers geven een totaaloverzicht van al hun gietvloeren voor woningen. Je kunt informatie over het gebruik van elk type vloer eenvoudig vinden door ze te vragen. Daarna kun je bepalen welke verdiepingen geschikt zijn voor de begane grond, bovenverdieping, sanitaire ruimte of kantoorruimte. Als je meer informatie wilt over een bepaald type vloer, kun je deze krijgen door hen te vragen om je rond te leiden in hun werkplaats. Je kunt hier ook inspiratie opdoen. Je vindt hier al hun voltooide werk samen met een uitgebreide showroom. Weet je al welke gietvloer je gaat kiezen? Ga dan aan de slag!

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!