Algemeen

5x originele warme chocolademelk maken!

Rode neuzen, dikke jassen en truien. Het herfstseizoen is weer begonnen en ook de temperaturen zijn weer flink aan het dalen, en wat is dan beter dan een glas heerlijke chocolademelk? Hier 5 originele recepten voor het maken van warme chocolademelk! 

 

Chococcino 

Een cappuccino is een lekkere koffie met een flinke laag geschuimde melk, maar ben jij wel toe aan een beetje variatie? Probeer dan is een chococcino! Eigenlijk is het idee hetzelfde alleen vervang je de koffie door chocolademelk, en binnen no time heb jij een heerlijke chococcino. Heerlijk voor jou en voor de kids!

 

Chocolademelk met chilipoeder 

Hou jij wel van een beetje pit? Probeer dan is wat chilipoeder toe te voegen aan je chocolademelk, het is een hele goede combinatie dus als jij niet bang bent van een beetje peper zou ik dit zeker uitproberen! Je kunt niet alleen chilipoeder toevoegen aan chocolademelk maar ook bijvoorbeeld kaneel of speculaaskruiden! 

 

Chocolade stokjes

Met dit recept krijg jij echt het gevoel alsof je in een heerlijk koffie tentje zit, terwijl je eigenlijk gewoon lekker op de bank onder een dekentje ligt! Smelt chocolade en giet deze in ijsklontvormpjes steek hier vervolgens een ijsstokje in en wacht tot dat het helemaal gestold is. vervolgens verwarm je een glas melk en kan je met je stokje gaan roeren in de melk! Voilà een heerlijke zelfgemaakte chocolademelk!

 

Warme chocolademelk met oreo

Maal 6 oreo koekjes fijn en houd er 2 achter de hand voor de decoratie, warm 500 ml volle melk op en voeg hier de oreo koekjes aan toe en 50g melk chocolade roer de chocolade melk. Wanneer het op de juiste tempratuur is kun je het in 2 mokken gieten, de overgebleven oreo koekjes eroverheen strooien en natuurlijk een flinke toet slagroom erop spuiten! En jou oreo chocolademelk is af!

 

Witte chocolademelk met kokos

Het is erg gemakkelijk en snel gemaakt maar toch een hele andere variant dan de gewone chocolademelk. Voor dit recept heb je 200 ml kokosmelk nodig 150 ml volle melk en 75g witte chocolade. Eigenlijk is de bereiding hetzelfde als die van het recept hierboven. Giet de kokosmelk en de volle melk in een pannetje en voeg vervolgens de witte chocolade toe, laat dit helemaal oplossen en klaar is kees! 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!