Algemeen

4 leuke dagtrips met de auto binnen Nederland

We mogen dan weer Europa in deze zomer, voor velen komt dat na alle zorgen toch een beetje te laat. En dus lonkt vakantie in eigen land. Maar wat is er zoal te doen in Nederland in deze vrijwel evenementloze coronazomer? Nou, Nederland staat bol van de interessante plaatsen die vanuit Eindhoven prima op een dagtrip met de auto bereikt kunnen worden. We gaan immers niet voor onze lol een halve dag met een mondkapje op in de trein zitten. We hebben een aantal interessante plaatsen in Nederland op een rijtje gezet waar je met de auto naartoe kunt. Voor de dag van vertrek zorg je er natuurlijk wel middels een zomercheck voor dat je auto helemaal in orde is. Als je het zelf in de vingers hebt, kun je ook zelf onderdelen die aan vervanging toe zijn online aanschaffen, zoals bijvoorbeeld velgen kopen bij een auto velgenshop rondom Eindhoven.

Bergen op Zoom en Tholen

Helemaal aan de andere kant van de provincie ligt Bergen op Zoom, dat vooral vaak over het hoofd gezien wordt op weg naar Zeeland. Doodzonde, want Bergen op Zoom heeft echt een heel mooi historisch centrum waar het ook nog eens prima winkelen is. De Grote Markt is een mooie plein met een wat on-Nederlandse (lees: Belgische) uitstraling waar je lekker een terrasje kunt doen. Bergen op Zoom is eventueel te combineren met het kleinere, vlakbij gelegen Tholen, een erg leuk traditioneel Zeeuws stadje.

Gorinchem en Woudrichem

Gorinchem en Woudrichem zijn een goede combinatie, enkel gescheiden door een waterweg. Onze tip: parkeer in Woudrichem en maak een mooie wandeling door dit heerlijke knusse en historische stadje dat geheel omgeven is door een dijk. Pak dan als voetganger het pontje naar Gorinchem, waar je lekker kunt lunchen aan de Groenmarkt of de Grote Markt. Daarna kun je uitstekend winkelen in zowel de bekende ketens als kleine plaatselijke winkeltjes. Heb je nog tijd over, dan ligt vlakbij Woudrichem nog het historische Slot Loevestein.

Zutphen en Bronkhorst

Het is wat verder rijden (anderhalf uur), maar het Gelderse Zutphen is het waard. Deze oude Hanzestad heeft een fantastisch mooi oud centrum met een aaneenschakeling van marktpleinen met volop horeca. Je vindt hier de mooiste historische gebouwen. In de kleine achterafstraatjes vind je rust, en daar tussenin een ruim winkelaanbod. Mis ook de stadsmuur met torens en klassieke galerij niet. Tijd over? Bezoek dan op de terugweg Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland met slechts honderd inwoners. Het stadje wordt gekenmerkt door haar mooie gerestaureerde stadsboerderijen en telt ondanks de kleine omvang maar liefst 38 rijksmonumenten.

Amersfoort

Over Amersfoort hoor je eigenlijk niemand, mogelijk omdat de stad in de schaduw ligt van het grotere Utrecht. Maar het centrum van Amersfoort is knus door de veelal lage gebouwen, het marktplein is erg gezellig en langs de oude stadsmuur vind je de mooiste historische gebouwen. Ook heeft Amersfoort een ruim winkelaanbod. Het centrum is groot genoeg om je een dag lang te kunnen vermaken, zeker als je tussendoor eens een terrasje doet.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht