Algemeen

3x herfstwandelingen in Eindhoven

 

De blaadjes zijn aan het verkleuren, het wordt vroeger donker en het regent meer, het is echt 100% herfstweer. En wat kan je dan beter doen dan het maken van een gezellige herfstwandeling? 

 

Het Stadswandelpark 

De naam zegt het al, het wandelpark. Het stadswandelpark is een mooi en bijzonder park, er is hier zeer veel groen te vinden. Het park ligt erg centraal, maar toch bevind je je in een hele andere en ook rustige omgeving in vergelijking tot het drukke centrum van Eindhoven. Je kunt hier niet alleen genieten van de mooie natuur maar ook van de vele monumenten zoals het radiomonument. 

5615 EB Eindhoven

 

Het mooie aan veel parken in Eindhoven is dat ze zowat met elkaar verbonden zijn, maar toch heel verschillend zijn. Bijna verbonden aan het stadswandelpark ligt bijvoorbeeld het dommelplantsoen en aan de andere kant de Genneper parken! Ook zijn er veel parken van Philips verbonden met elkaar, zoals bijvoorbeeld het Philips de Jongh park of het Philips van Lenneppark, Anton Philips en zijn vrouw Anna de Jongh schonken deze en nog vele andere parken aan de gemeente Eindhoven. Het Philips de Jongh  is op dit moment de beste plek om tamme kastanjes te zoeken!

 

Stratumse Heide 

De Stratumse Heide, het is een mooi natuurgebied ten zuiden van Eindhoven. Het is een mooi gebied wat bestaat uit bossen maar ook uit verschillende open vlaktes. Het is er erg rustig en ook zijn er geen gebouwen te bekennen, je vergeet soms dus bijna dat je nog in Eindhoven bent! Je komt hier veel verschillende paddenstoelen tegen, en de bomen zijn hier in het najaar extra mooi gekleurd vanwege de Amerikaanse eiken! 

 

Het Kabouterpad Best

Het ligt net wat buiten Eindhoven, maar dat maakt het Kabouterpad niet minder leuk, en zeker niet voor de kleintjes! Tijdens het lopen van het Kabouterpad maak je kennis met de kabouter familie Pluk! De kabouter familie bestaat uit ongeveer 10 kabouters die geplaatst zijn in het natuurgebied van de Sonse Heide. Het pad is ongeveer 1,5 km lang. Bij brasserie ’T Boshuys kun je een opdrachtenboekje kopen (niet verplicht) het boekje is 10,- waarvan 7,- borg, in het boekje staat welke kabouter je moet gaan zoeken en bij elke kabouter hoort een verhaaltje en een opdracht. Na afloop kun je nog lekker wat te eten of te drinken pakken in ’T Boshuys, hier zit ook nog een leuke speeltuin bij. Ideaal voor een dagje uit!

Sonseweg 39

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!