Uitgaan

2de Zondag van september: Corso & Cultuur Festival

Op de 2e zondag van september presenteert Corso Valkenswaard van oudsher de bloemenparade van alle wagens van de buurtschappen. Theater De Hofnar opent al ruim 20 jaar het culturele seizoen op de 3e zondag van september met Val-Val-D’rie. Het corso en het theater slaan nu de handen ineen en komen in het 2e weekend van september met een gezamenlijk groots driedaags Corso & Cultuur Festival. Gratis toegankelijk voor iedereen! Gezelligheid en een relaxte sfeer vormen de basis.

 

Het programma op hoofdlijnen:

Vrijdagavond 9 september 
In Theater De Hofnar presenteren -vanaf 19.30 uur- diverse professionele artiesten met een preview hun nieuwe theaterprogramma.

Zaterdag 10 september 
De kleurrijke dahlia-objecten staan verspreid door het centrum van Valkenswaard. Vanaf 12.00 uur kunnen bezoekers te voet of met de fiets de dahlia-objecten bekijken en genieten van lokale dans-, muziek- en toneelgezelschappen en straatoptredens. De Markt biedt podium aan lokale dansscholen en in Theater De Hofnar kun je genieten van toneel en muziek. In de avond vinden op het podium op de Statie vanaf 19.00 uur diverse muzikale optredens plaats.

Zondag 11 september 
De dag van de Corsoparade! Vanaf 11.00 uur staan de wagens verspreid over het parcours opgesteld. Vanaf 12.00 uur kunt u al figuranten, fanfares en muzikale acts verwachten. De parade start om 14.00 uur. Het publiek ziet daardoor direct een wagen, ongeacht de plaats aan het parcours. Na de parade kunt u nog tot 16.30 uur genieten van de acts op en rond alle wagens. Er is tevens straattheater en muziek op de Markt, in het centrum en op de Statie. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking op het podium op de Statie, met aansluitend een muzikaal spektakel.

Meer informatie vindt u op www.corsovalkenswaard.nl en www.hofnar.nl.

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!