Algemeen

12 ideeën voor een leuk weekendje weg in de buurt van Eindhoven

De stad Eindhoven, die werd gesticht op een belangrijke handelsroute tussen Holland en Luik, kreeg haar stads- en marktrechten in 1232. Vele eeuwen lang bleef de stad zeer onbekend. In de loop der tijd groeide de stad en heeft een vrij jonge bevolking dankzij de uitstekende technische universiteit. Ideaal om vele evenementen en attracties te creëren. Met zoveel jonge geesten worden techniek en design vaak gecombineerd.

Met zijn gezellige eigenheid trekt Eindhoven veel verschillende bezoekers. Wilt u uw geluk op het internet uitdagen, maak dan tijdens uw reis gebruik van het populaire live casino, waar online roulette spelen en gaat zo verveling tegen. Wie wil er nu geen miljonair worden op vakantie?

Feeststemming op het Statumseind

"Statumseind" is de naam van de langste feestmijl van de Benelux. Hier kan iedereen de juiste kroeg voor zich vinden. Er zijn er immers een sensationele 54 om uit te kiezen. En dat op 225 meter. Je moet hier dus rekening houden met een enorme toestroom van bezoekers. Wat is een betere plek om te feesten en mensen te ontmoeten? Statumseind biedt alles wat een goed feest met vrienden nodig heeft om van de nacht een dag te maken. Als je van feesten houdt, is dit absoluut the place to be!

Als je meer wilt weten over deze wereldberoemde straat voordat het nachtleven begint, kun je een rondleiding boeken. De gids legt alles uit wat de moeite waard is en heeft ook komische verhalen te vertellen over zo'n sensationele straat.

Design en architectuur als cultuurgoed

De architectuur van Eindhoven is uniek. Omdat de verlichtingsgigant Phillips hier zijn wortels heeft, wordt licht opgevat als een essentieel ontwerpfundament. Daarnaast geldt de stad als het technische centrum van Zuid-Holland. Deze twee grandioze aspecten moesten dus worden gecombineerd. Hun combinatie heeft geresulteerd in spectaculaire gebouwen. Natuurlijk zijn er ook rondleidingen te boeken.

Of u maakt gebruik van het interactieve stadsspel en beleeft een heel eigen ontdekkingsreis door deze fascinerende stad. Maar er zijn niet alleen moderne dingen te ontdekken, ook de prachtige rest van de oude stad boeit de bezoeker. Vanwege de zeer innovatieve uniciteit van diverse bouwprojecten heeft de gemeente de Dirk Roosenburgprijs in het leven geroepen. Deze wordt om de twee jaar uitgereikt. Hij wordt uitgereikt als erkenning voor bijzondere architectuurprojecten in de gemeente.

Dirk Roosenburg was ooit een belangrijk architect wiens gebouwen vaak tot de rijksmonumenten worden gerekend. Tijdens zijn creatieve periode ontwierp hij het Phillips Hoofdkwartier, het stadhuis van Vlissingen, vele andere overheidsgebouwen en de stuwdam inclusief de douanehuizen en de venitlatiegebouwen van de Velsertunnel.

Indrukwekkende bezienswaardigheden

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Eindhoven prachtige bezienswaardigheden heeft die u niet mag missen. Met zoveel keuze is er voor iedereen wel iets te zien. De tentoonstelling van het DAF Museum trekt iedereen aan wiens ogen oplichten bij het zien van oldtimers. Van Trabants en vrachtwagens tot oude rallywagens, alles is hier te bewonderen. Zoveel prachtige exposities nodigen jong en oud uit om te dromen, herinneringen op te halen en verliefd te worden. In het zuiden van Eindhoven ligt het Genneperpark. Het is voor iedereen die graag wandelt of actief is. Parkbezoekers worden getrakteerd op heerlijk eten in het Paviljoen, naast het zwemcentrum en het schaatscentrum. De jongere gasten worden niet vergeten en dus is Genneper Park zeer gezinsvriendelijk. Of het nu gaat om minigolf of een ontspannen wandeling in het prehistorische dorp, er zijn hier veel attracties die uitnodigen om mee te doen. Lichaam en geest krijgen in het Genneperpark de balans die gelukkig maakt.

Natuurlijk mag de oprichtingsstad van de Philipsgroep niet ontbreken aan een eigen museum. Het Philips Museum vertelt de bezoekers niet alleen over de geschiedenis van het bedrijf, maar neemt hen ook mee door de geschiedenis van die tijd aan de hand van technische innovaties. Wie geïnteresseerd is in architectuurgeschiedenis wordt met de St. Catharinakerk meegezogen in het tijdperk van de gotiek. De imposante gouden doopvont is slechts een van de hoogtepunten die in het heilige gebouw te bewonderen zijn.

Na alle spannende ervaringen kunt u ontspannen met lekkere bierspecialiteiten in de Eindhovense Stadsbrouwerij. Maar ook het eten hier is een aanrader. Bij mooi weer is het de moeite waard om plaats te nemen op het ruime buitenterrein. Vrienden van gedistilleerde vloeistoffen kunnen het beste terecht bij de Flessenstokerij. De aangeboden lekkernijen smaken bijzonder goed in het stijlvolle proeflokaal aan de bar of op het grote terras.

De Bottle Distillery biedt haar gasten ook de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops of een rondleiding door de eigen distilleerderij mee te maken. Na afloop kunt u in de winkel uw nieuw ontdekte favoriete drankje kopen. Een spectaculaire afsluiting van de dag is de aanblik van de unieke Evolution. De gigantische, verlichte UFO beneemt je de adem met zijn schoonheid. Het bekroonde gebouw wordt beschouwd als een van de beste evenementen- en conferentielocaties van de stad.

Het straatkunstfestival

Dit is een creatief evenement van de bovenste plank. In de voorbereidingsfase worden veel muren volledig zwart geschilderd. Vervolgens worden ze gebruikt als basis om vrije ruimte te geven aan kunst en creativiteit.

Het evenement heet "Stap in de Arena". De fietstunnels en voetpaden onder de rotonde van het Insulindeplein dienen als locatie. Zo transformeert dit gebied elk jaar en schittert het na het festival in de meest uiteenlopende kleuren en creaties.

Dagtochten rond Eindhoven

Eindhoven is structureel zeer goed ontwikkeld. Het openbaar vervoer is een prima manier om de stad te verkennen. Optimale vlieg- en treinverbindingen maken het ideaal om verdere dagtochten in de omgeving te plannen. Niet alleen de snel bereikbare steden zijn attracties, maar ook het Van Gogh-dorp Nuenen verleidt bezoekers tot een gezellig dagje uit.

Interactieve stations en audiocommentaar nemen de bezoekers mee in een wereld van schilderachtige fascinatie. Zelfs het ouderlijk huis van de wereldberoemde schilder is nog bewaard gebleven en kan worden bezocht. Als u besluit een reis naar het betoverende Amsterdam te maken, moet u deze prachtige stad vanaf het water verkennen. Zo krijgt u geheel nieuwe en spannende perspectieven die u vanaf de weg nooit zou beleven.

Een bezoek aan Eindhoven ontroert elke bezoeker en stimuleert een breed scala aan emoties en ideeën. Deze plek is zo inspirerend en verrijkend dat je deze formidabele ervaringen verder wilt dragen. Na een korte trip naar Eindhoven wil je zo snel mogelijk terug om nog meer van deze leefbare stad te zien en te voelen.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!