Tot en met 30 september richt Yksi Expo zich op het voedsel en het eten van vroeger, nu en in de toekomst. Als een Living Lab, met steeds veranderende en groeiende exposities, prikkelende projecten en presentaties, aangevuld met lezingen en workshops. Een half jaar lang komen voeding, gezondheid, design en technologie samen op een verrassende manier en in een steeds wisselende vorm.
Deelnemers zijn onder andere Stichting Zilverwerk (Marcel Sloots), Vitalis Woonzorggroep, Wintertuin Literaire producties, Chloe Rutzerveld, Naomi Jansen, Maaike Schuitema, Matilde Boelhouwer, Henri van Nuenen & Hans van Asch, Renske Rothuizen en Shapeways. Voor telkens nieuwe programma-onderdelen zie www.yksiexpo.nl.

Het project Growing Food is van start gegaan met de volgende onderstaande activiteiten: www.yksiexpo.nl
17.15-17.45 uur | opening Mengelmoes onder leiding van Anemoon Langenhoff (actrice, docent, regisseur) praten Meneer Vriends (bewoner Vitalis), Christine Roelofs (Woeste Goesting, de wilde proeftuin van de Kempen, Turnhout, België) en Naomi Janssen (ontwerper, Genees Smakelijk) over het verleden, het heden en de toekomst van de moestuin.
Toegang gratis
17.45-18.30 uur | In gesprek met ontwerper Matilde Boelhouwer, zij geeft uitleg en beantwoordt vragen over haar project Insectology
Toegang gratis

18.00-19.30 uur | Workshop door De Voedselapotheek – Naomi Jansen en Maaike Schuitema
De Voedselapotheek brengt de wereld van voeding en gezondheid dichter bij elkaar. In deze workshop proef, denk en beleef je met ons mee!

De workshop bestaat uit 6 onderdelen.
1. introductie (wie is en wat doet de Voedselapotheek + welkomstdrankje in stijl)
2. zelfreflectie (hoe voel je je?)
3. kennis delen (informatie over ingrediënten die een positief effect hebben op bepaalde orgaanstelsels)
4. beleving (aan de hand van hoe je je voelt stel je je eigen recept samen + dressings maken aan de hand van vitamines die jij nodig hebt)
5. bewustwording (aan de hand van dit experimentele diner ontstaat een gesprek/bewustwording over de rol van voeding in relatie tot onze gezondheid)
6. afsluiting (afsluithapje in stijl + deelnemers krijgen een recept mee naar huis)

Deelname € 17,50 / studenten € 8,50, aanmelden via [email protected]

20.00-20.45 uur |  Lezing ‘De emancipatie van de plant’ – Gertjan Meeuws van ‘Here, There & Everywhere’
Gertjan Meeuws is bekend als een van de oprichters van het bedrijf PlantLab in Den Bosch. Met zijn huidige bedrijf Here, There & Everywhere streeft hij naar lokale productie van voedsel, overal in de wereld. Verbouwen op iedere hoek van de straat, oogsten op het perfecte moment, vers en rijp. Zonder gebruik van pesticiden, verspilling van water en gas, uitstoot en overbodig transport.

Deelname € 10,- / studenten € 5,-, aanmelden via [email protected]

20.45 – 21.30 uur |  Afsluitende borrel
Met duurzame groente hapjes en de theewagen van Mimi waar je je eigen thee met fruit en kruiden kan samenstellen.
Toegang gratis