In het weekend van 11 en 12 februari 2017 staan het Philips Museum en Kazerne in het teken van design. Met een inspirerend programma trappen zij samen het Year of Design af in designstad Eindhoven. Boeiende (inter)nationale sprekers duiken in meer dan een eeuw designgeschiedenis. Het weekend wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Design Foundation, Philips Lighting Design, Philips illuminous Patterns en het RembrandtLab.

Year of Design

2017 is landelijk uitgeroepen tot Year of Design (Van Mondriaan tot Dutch Design). Het Philips Museum en expo restaurant Kazerne doen hier samen aan mee. Tijdens het design weekend kunnen bezoekers verschillende lezingen bijwonen en zijn er tal van andere activiteiten. ’s Ochtends en ’s middags in het Philips Museum en aan het eind van de middag en ’s avonds in de Kazerne.

Philips Museum

In het Philips Museum is er altijd ruime aandacht voor de verschillende aspecten van aan Philips gerelateerd design. Van de komst van Louis Kalff naar Philips aan het begin van de twintigste eeuw tot en met hedendaagse trends, zoals co-creation of design thinking. De huidige chief design officer bij Philips Sean Carney zal spreken over design bij Philips nu. Ook de Dutch Design Foundation zal aanwezig zijn met de kick-off voor een nieuwe design challenge. Daarnaast zal conservator van het Philips Museum Sergio Derks samen met Remco van de Craats toelichting en een tour geven bij de huidige expositie over Space Age Design.

Kazerne expo restaurant

In expo restaurant Kazerne staan het hele jaar door exposities met werk van wereldklasse designtalenten. Vaak hebben deze designers een link met Eindhoven en deze keer ook met Philips. Zo is nu de Philips lichtinstallatie Lightfall te zien, als onderdeel van de Kazerne expo ESCAPE, over het vluchten in intrigerende schoonheid. Tijdens het design weekend geeft onder meer het Philips Lighting Design team een inkijkje in hun wereld van design, spreekt Brad Koerner over zijn startup Luminous Patterns binnen Philips en Maarten Kolk en Guus Kusters over hun innovatieve kleuronderzoek voor het RembrandtLab, samen met de Lakenhal Leiden en het Rembrandthuis Amsterdam.

Prijzen

Weekendticket: Deelname aan het programma in het Philips Museum is gratis met een geldig entreebewijs voor €9,- per dag. Voor het designweekend is een speciaal weekendticket verkrijgbaar via de website voor €14,-. Met een Museumkaart is de toegang gratis.

Deelname aan het programma in expo restaurant Kazerne is gratis in combinatie met een lunch- of dinerreservering in het Kazerne restaurant. Overige deelnemers betalen €5,- voor een halve dag en €9,- voor twee halve dagen.

Kijk voor tickets, het complete programma, de exacte data en tijden op www.philips-museum.com en www.kazerne.com!