Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven voor mensen met een verstandelijke beperking. Persoonlijk begeleider Laura vertelt: “Ik werk nu twee jaar in één van de woonhuizen van Severinus. Geen dag is hetzelfde en die afwisseling vind ik heerlijk. Bovendien is het ontzettend dankbaar werk. Je probeert ervoor te zorgen dat ze hun leven kunnen leven op een manier die bij hén past en ondersteunt ze daarbij. Dat betekent dat je goed moet kijken, wie ben jij en waar word jij gelukkig van? Als het je lukt om te zien wat er écht toe doet, kun je het verschil maken en dat is geweldig!”

Twee diploma’s
Suus lacht: “Het is de allermooiste baan die er is! Ik ben blij dat ik 16 jaar geleden koos voor de zorg, mijn baan heb opgezegd en mijn hart volgde. Ik ging leren en werken tegelijkertijd; waardoor je ook meteen een inkomen hebt. Volg je de opleiding via de Severinus Academie, dan behaal je twee diploma’s: Verpleegkundige en Persoonlijk begeleider. Twee vliegen in een klap!”

Mooiste geschenk
“Inmiddels werk ik in de dagbesteding met mensen die zeer intensieve begeleiding nodig hebben. Het mooist vind ik het contact van mens tot mens. Het klein kunnen kijken en de aansluiting vinden. En als er dan een glimlach op iemands gezicht verschijnt, is dat het mooiste geschenk!”, besluit Suus.

Severinus zoekt voor diverse locaties naar enthousiaste, liefdevolle en bevlogen collega’s. Meer weten? Kom langs bij de open dag in maart 2018 of bezoek onze website.

[email protected]
T 040 258 63 11
www.severinus.nl