8 t/m 10 juni; Het grootste Vikingfestival van Nederland. Tijdens Pinksteren vallen de Vikingen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven. Deze woeste figuren zetten hun kampement op in heel het preHistorisch Dorp en bieden een kijkje het dagelijks leven van zo’n 1.000 jaar geleden. Verwacht spectaculaire shows, een historische Vikingmarkt, spannende sagen, vechttrainingen voor bezoekers, wonderlijke ambachten en authentieke muziek. Dit wil je niet missen!

Spectaculaire shows

Twee keer per dag gaan de Vikingen in gevechtsuitrusting de strijd met elkaar aan: krijgen ze een eervol einde of gaan ze ten onder aan de kracht van de ander? Bezoekers kunnen uiteraard ook zelf aan de slag in een vechttraining of een wapendemonstratie aanschouwen.

Vikingmarkt

Hier kan men échte Vikingwaar kopen: speelgoed, wapens, hapjes, houtwerken, sieraden, huiden, kleding en nog veel meer. Voor iedereen is er wel iets te vinden, te ruiken, of te proeven. Veel internationale handelaren komen van ver met hun bijzondere waren voor deze grote Whitsunjaarmarkt: sla deze historische Vikingmarkt daarom niet over!

 Sagen & muziek

Er komen tal van muzikanten met authentieke instrumenten mee die ervoor zorgen dat het een waar Vikingfeestje wordt. Ook komen er verhalenvertellers die jong en oud weten te binden met hun sagen. Op zaterdag 8 juni zal er een nieuw boek gepresenteerd worden door Luit van der Tuuk, Nederlands historicus en vooraanstaand schrijver van populair wetenschappelijke boeken over de Vroege Middeleeuwen.

Wonderlijke ambachten

Ontdek het echte leven van de Vikingen. Deze noordelingen die rondtrokken door Europa staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. Smeden, houtbewerken, kralen maken, bronsgieten: ze kunnen het allemaal.

 

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161 B,  Eindhoven
040 – 252 2281
[email protected]

 

Lees hier ons vorige artikel: Bekenden leren jou bakken. www.licht-op-eindhoven.nl/bekenden-leren-jou-bakken/