Onderneemster Vera Wolf uit Eindhoven is Libelle Ster 2018

Vera Wolf uit Eindhoven is deze week uitgeroepen tot Libelle Ster 2018. Zij kreeg deze eervolle titel van tijdschrift Libelle afgelopen maandag in brasserie Dudok in Den Haag uit handen van Erica Terpstra.

Eén maal per jaar wordt een vrouwelijke ondernemer benoemd tot Libelle-Ster. De winnaar is een dame die met haar bedrijf de wereld een beetje mooier maakt. De genomineerde vrouwen zetten stuk voor stuk hun energie in voor resultaat. Vanwege haar unieke manier van duurzaam -en maatschappelijk ondernemen is De Grote Wolf dé perfecte Libelle-Ster kandidaat.

De Eindhovense onderneemster is online verkozen door de lezeressen van het populaire vrouwenblad. De 38-jarige Vera Wolf heeft met een ruime meerderheid van stemmen gewonnen met haar initiatief De Grote Wolf – Houten speelgoed. Zij geeft houten speelgoed een tweede leven: samen consuminderen door hergebruik. In de shop laat ze houten speelgoed dat kapot is repareren door sociale werkplaatsen, zodat het niet op de afvalberg terecht komt. Ook verkopen ouders het speelgoed van hun eigen kinderen aan haar, zodat ook dat een tweede leven kan krijgen.

Taboe op tweedehands Vera doorbreekt met haar bedrijf het taboe op het geven van ‘ingespeeld’ speelgoed. Het is helemaal niet nodig om altijd nieuw speelgoed voor je eigen kinderen te kopen of als cadeau aan een ander te geven, zeker met de dure feestdagen voor de deur. Zij wil ouders bewustmaken van deze mogelijkheden door haar aanbod van mooi en kwalitatief houten speelgoed. Vanuit haar eigen ervaring als moeder kan ze daarnaast ook veel duurzame tips voor ouders geven.

Met haar shop heeft ze inmiddels al meer dan 5000 stuks houten speelgoed aan een nieuw speelkameraadje geholpen. Zij hoopt dat steeds meer ouders de weg naar haar duurzame concept weten te vinden om samen bij te dragen aan een kleinere afvalberg, duurzaam speelplezier en het goede gevoel van consuminderen.

Meer informatie?

Vera Wolf 0628995345 [email protected] www.degrotewolf.com Hurksestraat 19 / Studio 2.10 Eindhoven