De Van Gogh fietsroute in Noord-Brabant is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016! Deze unieke fietsroute van maar liefst 335 kilometer laat fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse landschap.

De jury is onder andere gecharmeerd van het thema ‘Vincent van Gogh’. “De route neemt je mee naar uiteenlopende delen van Noord-Brabant, waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. Op diverse plaatsen ziet het landschap er nog hetzelfde uit zoals Van Gogh dit op het doek heeft vastgelegd”, aldus het juryrapport.

Ook de flexibele indeling van de route en de bewegwijzering is voor de juryleden een plus. “Fietsers kunnen kiezen voor een grote ronde van 335 kilometer, maar ook voor vijf kortere fietsroute die je elk in een dag kunt afleggen.” De jury heeft daarnaast nog een eervolle vermelding over het routeboekje: een ringbandje met uitneembare kaartjes van delen van de route. “De opmaak is overzichtelijk, met de juiste informatie en het geheel is fraai vormgegeven. Over dit boekje is duidelijk goed nagedacht.”

van-gogh-kerkje-nuenen

Lees alles over de Van Gogh fietsroute op https://www.visitbrabant.nl/nl/routes/fietsen/van-gogh-fietsroute