Dit jaar vindt op 5 oktober voor de tweede keer in de geschiedenis de TOP40VAN040 plaats. Net zoals de vorige edite in 2017, is de Effenaar the place to be! Een echt 040-muziekfeest met muzikanten uit allerlei genres die samen of alleen, onder leiding van Eindhovense ras-cover-band Betty Blue, nummers van zichzelf en van andere 040-artiesten gaan spelen. Vorig jaar waren onder anderen Bertus Borgers, Melissa Janssen, Björn van der Doelen en Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock)van de partij en ook dit keer belooft het weer een prachtige mix van uiteenlopende stijlen te worden, met de nodige verrassingen… Bertus en Melissa ontvingen vorig jaar bovendien de eerste exemplaren van de Harry van Hoof-awards. Bertus voor zijn oeuvre en Melissa voor haar aanstormende talent. Dit jaar is Harry wederom van de partij om in persoon beide awards aan de winnaars te overhandigen.
 
Internationaal bekende tot en met regionaal bekende zangers, zangeressen en ook een rapper komen deze avond hun kunsten vertonen. Zo prijken Lenny Kuhr en Josée Hoebee (LUV’) op het lijstje artiesten. Met een schiplading hits en gouden platen behoeven deze dames geen introductie. Zowel in binnen- en buitenland vierden beide dames grote successen. En nog steeds treden ze op met bestaand en nieuw repertoir.
 
Naast deze grote madammen komen de volgende verrassende muzikale parels voorbij op het podium om de meest uiteenlopende nummers uit 040 ten gehore te brengen:
 
August Boers was zanger van The Flyin’ Spiderz, een Eindhovense punkband die in de jaren ’70 als eerste band in dat genre in Nederland een eigen plaat maakten. The Spiderz speelden in het voorprogramma van diverse wereldacts. Quintijn Lohman is een grote naam in de Eindhovense artistieke wereld. Quintijn is hét gezicht van Tigre Blanco. Een Eindhovense band die echte eigen typische rauwe “Tarantino-muziek” maken met Spaanse, gypsy soul invloeden. En dan Joyce Deijnen, artiestennaam Camilla Blue, een zangeres, schrijver en pianiste. Joyce schrijft de nummers, teksten en bedenkt de arrangementen. Het repertoire bestaat uit ‘bluesy popsongs met een jazzy inslag’, een mengeling van modern, klassiek, donkere jazz en pop. 20 mei jongstleden stond Camilla Blue nog op de Parade in Den Bosch op het hoofdpodium van Jazz in Duketown. Kiki Mettler is een Singer Songwriter met persoonlijke luisterliedjes, die niet bang is om haar kwetsbare kant te laten zien en je graag meeneemt in haar muziek. Deze jonge Brabantse schone stond afgelopen mei nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Het is echte poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst – misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant. Haar tweede CD “Spreken met suiker” werd lovend ontvangen in Nederland en België en door muziektijdschrift OOR. Als laatst Dada, die een melancholische brief verpakt in een romantische envelop. De mix van Hiphop, Indie en sferische instrumentals, maakt van Dada een orginele verassing uit het zuiden. Deze laatste zal overigens extra aandacht vragen voor de Stichting Toekomstgeluid, een stichting die door de TOP40VAN040 een warm hart wordt toegedragen. Ook elders in de Effenaar komt deze stichting tijdens deze avond volop in de aandacht.
 
Later dit jaar volgt het boek TOP40VAN040, waar nu nog volop aan wordt gewerkt. Een naslagwerk met daarin aandacht voor de groten achter de 040-muziekscene, zoals Peter Koelewijn, Piet Souer en Ruud van Rijen. En natuurlijk komen de 40 grootste TOP40-hits die een link hebben met regio Eindhoven voorbij. Een must voor iedere muziekliefhebber met een warm 040 hart!
Een kaartje kost €20,00, inclusief servicekosten. De grote zaal van de Effenaar gaat open vanaf 19.30 uur. Na alle activiteiten op het podium wordt de zaal overgenomen door de DJ die ook weer voornamelijk 040-muziek voorbij zal laten komen tot 02.00 uur.
 
Voor meer informatie kijk op www.top40van040.nl  of volg onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Top40van040. Voor de Stichting Toekomstgeluid kan je kijken op www.toekomstgeluid.nl.