Altijd aan het leren en zichzelf aan het ontwikkelen. Dat is de 25-jarige TU-student Jonas Weidner in een notendop. Nadat hij in 2015 afstudeerde als werktuigbouwkundige in Duitsland is hij in september van dat jaar begonnen met de studie Industrial Design aan de TU/e.

Naast zijn studie heeft Jonas altijd meerdere projecten lopen. Zo staan er inmiddels twee bedrijven op zijn naam en is hij bezig met een derde. Hij stelt zich bij alles wat hij doet drie doelen: leren, creëren en anderen in staat stellen te creëren. Een echte Jack of all trades die bescheiden stelt: “Ik probeer mensen altijd te faciliteren.”

European Venture Program
Met zijn eerste bedrijf Sfir Labs ontwikkelt Jonas puzzels en software voor escaperooms. Deze bevinden zich voornamelijk in Eindhoven maar ook elders in het land en in Duitsland. Zijn tweede bedrijf ontstond na deelname aan het European Venture Program (EVP). Dit zomerprogramma voor studenten uit Kopenhagen, Lausanne, München en Eindhoven is een initiatief van het Innovation Lab. Jonas: “Ik heb daar veel geleerd en andere studenten en entrepreneurs ontmoet. Zodoende heb ik samen met een medestudent een product ontwikkeld en het bedrijf Tumble Labs opgezet. Tumble Labs combineert technologie met design en interactie. Voor veel doeleinden zijn touchscreen interfaces niet erg handig. Wij zijn gespecialiseerd in smart homes waar tv’s, licht, luidsprekers enzovoort worden aangestuurd met een fysiek product. Hiermee hebben we afgelopen maand ook op de Dutch Design Week gestaan.”


Momenteel loopt Jonas stage bij High Tech XL. Daar is hij, in samenwerking, een innovation hub aan het oprichten. Een laboratorium en hardware accelerator voor start-ups en gevestigde bedrijven om te innoveren. “Het blijft mijn grote droom om anderen te laten creëren door mijn studie Industrial Design!”