Na twee eerdere succesvolle edities in Amsterdam en Groningen is het op donderdag 20 april de beurt aan The Student Hotel Eindhoven om het free thinking festival – BedTalks – te hosten. Het hybride hotelconcept, dat eerder dit jaar zijn deuren opende aan het Stationsplein, vormt op deze dag, van 15.00 tot 21:00 het kleurrijke decor voor bijzondere gesprekken tussen uitzonderlijke mensen. BedTalks is een uniek festival waar alles draait om verbinden door dialoog. Bezoekers en sprekers vinden inspiratie, passie, nieuwe ideeën, partners en soms zelfs nieuwe vrienden. De vele gesprekken, die plaats vinden in een hotelbed zijn vrij toegankelijk. Daarnaast kunnen bezoekers workshops volgen, bijzondere demo’s bekijken en lokale biertjes proeven. Na afloop van het officiële programma is er een afterparty in bar/restaurant The Pool, waar bezoekers fancy cocktails kunnen drinken op de beats van verrassende dj’s. De DJ line-up is speciaal voor deze avond speciaal samengesteld door de Effenaar.

The Student Hotel heeft voor deze eerste editie van BedTalks Eindhoven diverse lokale inspirators uitgenodigd, die samen met de bezoekers gesprekken aangaan over onderwerpen als design, muziek, start-ups, art, een betere wereld creëren, sport en educatie. Daarnaast is vriend van The Student Hotel en BedTalks fan van het eerste uur Johnny de Mol aanwezig om een inspirerende talk over zijn vluchtelingenorganisatie Movement on the Ground te geven.

Naast de talks kunnen bezoekers zich in het zweet werken in the gym van The Student Hotel waar personal trainers van SX sportsclub gratis te gekke bootcamps, HIIT Training en box clinics geven.

Hoogtepunten uit het programma

De BedTalks worden gevoerd door inspirerende gamechangers die op hun eigen manier bijdragen aan positieve verandering in de wereld en altijd leergierig zijn gebleven: students for life. Onderdeel van de line-up van deze eerste Eindhovense editie zijn onder andere:

Angelique Spaninks – Directeur STRP Biënnale en de MU Art Space.
Beide initiatieven hebben een grote rol gespeeld bij het op de kaart zetten van Eindhoven als stad waar avant-garde kunst vruchtbare grond vindt. De STRP Biënnale, ooit in het leven geroepen om het oude STRIJP terrein voor de sloop te behoeden, mag zich inmiddels verheugen in internationale erkenning als een podium waar kunst en technologie worden verbonden.

John Jorritsma – Burgemeester van Eindhoven.
Jorritsma is er trots op om de burgemeester te mogen zijn van de tweede economie van Nederland. Hij maakt zich hard voor de Brainport regio met Eindhoven als centrumstad. “Eindhoven is een stad van de menselijke maat. Een stad van expats, maar ook voor vluchtelingen. Stad van ‘Urban Life’, een studentenstad, maar ook voor ouderen, hulpbehoevenden en voor hen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een stad die voorop wil lopen, maar wel iedereen wil meenemen,” aldus Jorritsma.

Johnny de Mol – Acteur, presentator en initiator van Movement on the Ground, een organisatie die zich inzet voor de vluchtelingen op Lesbos. Daarnaast is Johnny nauw betrokken bij ‘Het Vergeten Kind’ dat kinderen in complexe thuissituaties toch wat lichtpuntjes wil bieden.

Martijn Paulen – Directeur van de Dutch Design Foundation, de organisatie die jaarlijks de internationaal vermaarde Dutch Design Week organiseert, en daarmee Eindhoven als één van de meest vooraanstaande ‘design hubs’ in Europa heeft gepositioneerd.

Nacho Carbonell – Internationaal geliefd artiest/kunstenaar, die beroemdheden als Brad Pitt tot zijn klantenkring mag rekenen. Nacho wil met zijn werk objecten creëren met een fantasie-element die de toeschouwer even aan het dagelijks leven helpt te ontsnappen.
Joran van Aart, COO van Studyportals – Een wereldwijde organisatie ontstaan uit de frustratie van studenten over totale gebrek aan transparantie in de wereld van internationale Master studies. Studyportals legt de keuze terug bij de student door een uitgebreid overzicht te bieden van alles wat er te krijgen is op het gebied van hoger onderwijs in de wereld.

Robbert Schaeffer – Hoofd programmering van de Effenaar, het bekende Eindhovense muziek podium dat zich vroeg realiseerde dat muziek geen vaste locatie meer zoekt, maar zoekt naar de juiste context om gespeeld te worden. De Effenaar speelt hier op in door mee te gaan met de tijd en de technologische mogelijkheden daarbij optimaal inzet.

De volledige line-up is te vinden via: www.bedtalks.nl (N.B. Het programma wordt nog aangevuld).

BELANGRIJKE INFORMATIE

Wat: BedTalks
Waar: The Student Hotel Eindhoven, Stationsweg 1, 5611 AA, Eindhoven
Wanneer: donderdag 20 april van 15:00 – 21:00, na 21:00 is er een after party in bar/restaurant The Pool
Wie: Johnny de Mol, Afke Reijenga, John Jorritsma, Martijn Paulen, Angelique Spaninks en vele anderen
Partners: De Effenaar
Tickets: aanmelden kan via www.bedtalks.nl. TOEGANG IS GRATIS
Facebook: https://www.facebook.com/events/1308813185874297/