Dutch Design Week liet dit jaar meer dan 15 verschillende thematische routes samenstellen door designexperts. Elke route leidt je in ongeveer een dag langs een speciale selectie van exposities, presentaties en lezingen. Er zijn routes voor nieuwkomers, doorgewinterde DDW-bezoekers en alles ertussenin. 

LICHT op Eindhoven heeft een paar van de leukste routes op een rijtje gezet. Voor meer informatie over deze routes, of om de overige routes te bekijken, kun je de site bezoeken, de DDW-app downloaden (beschikbaar in de iTunes en Play Store) of de routes bekijken op de DDW plattegrond. 

Food Route – By Agri meets Design
Dit is het eerste jaar dat er een officiële Food Route is tijdens de Dutch Design Week. Agri meets Design is hét platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken, vervolgens nemen ze je tijdens deze route mee in hun visie op de toekomst van ons voedsel. Agri meets Design selecteerde samen met curator Marije Vogelzang de meest smaakmakende en vernieuwende projecten uit het DDW programma.

My First DDW
Laat je verrassen door de meest essentiële zaken van de DDW! De grotere locaties, met design in alle soorten en maten. Van interieur tot techniek, van voeding tot sociaal; met deze route ontdek je het allemaal! 

Tip van LICHT op Eindhoven & DDW: Huur een ABN AMRO-bike op het Ketelhuisplein, bij de Witte Dame of op de Fuutlaan.

The Making Of – By Maarten Baas
Ontwerper en DDW-ambassadeur Maarten Baas begeeft zich op het snijvlak van kunst en design. Zijn bijzondere werk is te zien in musea over de hele wereld. Met deze route voert hij je langs de werkplaatsen, studio’s en ateliers van zowel vers talent als al bekende namen!

The Creators Project Route
Een speciaal supervarken of microbacteriën die olievlekken opruimen: de Dutch Design Week heeft zoveel te bieden. Maar dat is het nu net, hoe maak je een keuze uit al dat moois?
The Creators Project, het platform van VICE over creativiteit en design, heeft een route voor je samengesteld van tien dingen die absoluut de moeite waard zijn. Je zult projecten op het gebied van zowel technologie, wetenschap en kunst zien. Welke ideeën gaan de wereld van morgen vormgeven? Welke projecten zijn zo origineel dat ze zomaar eens heel succesvol kunnen worden? Je komt erachter tijdens The Creators Project Route!

 

Bron: DDW