Hoezo saai, suf of stoffig?

“Het leuke van ons werk is de vrijheid die we krijgen om samen met deelnemers activiteiten te bedenken. Die vrijheid krijgen en némen we. Ouderen veranderen. De nieuwe generatie ouderen gaat er graag op uit en wil creatief bezig zijn, geïnspireerd raken. Ze komen bij ons om te schilderen, hout te bewerken of om te breien voor de Dutch Design Week. Samen maken we prachtige artikelen die in winkels worden verkocht. Er zijn ook deelnemers die het heerlijk vinden om groenten te verbouwen of de kippen te verzorgen.” Aan het woord zijn Liz Ernest en Nicolien de Groot. Beiden programmaleider en medewerker dagbesteding bij Campus Westerwind en Antoniushof in Best.

Het zinnetje: ‘ik heb een fijne middag gehad’, geeft mij zoveel voldoening!

Het dagbestedingsprogramma van Activiteitenboerderij Antoniushof is bedoeld voor senioren uit de regio Best die al dan niet zelfstandig wonen en graag buiten bezig zijn. Bijvoorbeeld omdat ze vroeger als boer hebben gewerkt of omdat ze van de natuur houden. Nicolien: “Ik vind het heerlijk om te horen als mensen zeggen dat ze het bij ons naar hun zin hebben. Dat ene zinnetje: ‘ik heb een fijne middag gehad’, geeft mij zoveel voldoening. Zij tevreden, ik tevreden!”

Droombaan
Op Campus Westerwind staat een atelier waar creatieve activiteiten plaatsvinden. Archipel werkt hier samen met Severinus en de familie Westerlaken. In de bakkerij van Severinus werken deelnemers met een verstandelijke beperking. Westerwind is een mooie plek voor jong en oud, waar iedereen in alle rust en vrijheid zijn creativiteit kan ontwikkelen. Liz: “Bij alles wat we organiseren gaan we uit van wat deelnemers willen. We kijken niet naar hun beperkingen maar naar wat ze wél kunnen. Op de Campus doen we het gewoon samen; deelnemers en medewerkers met elkaar. Hartstikke leuk. En ik ben altijd al graag creatief bezig geweest. Voor mij is dit echt een droombaan!”

Werken bij Archipel iets voor jou?

Archipel Werving en Selectie: 040 2654822
[email protected]
www.archipelzorggroep.nl/vacatures
www.facebook.com/werkenbijarchipel