Op dinsdag 6 maart ging een uniek taalcafé van start in woonzorgcentrum Parc Gender: Onze Taal. Tijdens dit taalcafé gaan oudere inwoners van Eindhoven in gesprek met nieuwe Nederlanders. Hierdoor dragen de ouderen niet alleen hun kennis van de Nederlandse taal over aan anderstaligen, maar wordt er ook op een informele en gezellige manier betekenisvol en buurtversterkend contact gelegd. Onze Taal zal iedere week op dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur plaatsvinden in het Atrium van Parc Gender, Maria van Bourgondiëlaan 8 in Eindhoven. Aanmelden is niet nodig; iedereen is van harte welkom. De entree is gratis en deelnemers ontvangen een gratis kopje koffie of thee.

Nederlands praten en leren tegelijk
Het taalcafé Onze Taal is ontwikkeld door Lotte de Haan, studente van de Design Academy Eindhoven, in samenwerking met Vitalis. Tijdens Onze Taal wordt er in kleine groepjes van maximaal 2 personen en een vrijwilliger gepraat over allerlei onderwerpen. Dit varieert van een bezoek aan de supermarkt, de wisseling van de seizoenen of een bezoek aan de huisarts.

Deelnemers gezocht
Veel enthousiaste oudere vrijwilligers hebben zich inmiddels aangemeld bij Onze Taal. Ze hopen veel nieuwe Nederlanders te ontmoeten om samen met hen te praten over allerlei onderwerpen. Wilt u op informele en gezellige manier de Nederlandse taal oefenen door te spreken? Of kent u iemand in uw buurt? Wekelijks bent u op dinsdagmiddag van harte welkom om deel te nemen of een kijkje te komen nemen.