Vrijeschoolonderwijs is erg in trek op dit moment. Dat is ook een van de redenen, waarom het Novalis College aan de Sterrenlaan in Eindhoven een tweede gebouw gaat realiseren naast de bestaande locatie. In de afgelopen jaren is het aantal leerlingen gestegen van 420 naar 600. Er is dus behoefte aan meer ruimte. Wanneer het tweede gebouw klaar is in het voorjaar 2019, is er plaats voor maximaal 680 leerlingen. Groter zal de school niet worden, want kleinschaligheid, overzichtelijkheid en veiligheid behoren tot de uitgangspunten van vrijeschoolonderwijs.

Op het Novalis College kunnen leerlingen hun vmbo-t-, havo- of vwo-diploma halen. Het vrijeschoolonderwijs biedt echter een breder onderwijsaanbod. Een kleine greep: toneel, zang, koken, smeden, 3D- ontwerp, filosofie, innovatiekunde en astronomie. Daarmee worden hoofd, hart en handen aangesproken en wordt er gewerkt aan de persoonsvorming van de leerlingen.

Hebt je interesse, dan kun je binnenkort een kijkje komen nemen. De school opent haar deuren voor alle belangstellenden tijdens de Open Dag op zondag 28 januari van 11.00 tot 14.30 uur.

Sterrenlaan 16, Eindhoven
www.novalis.nl