Cruyff Courts zijn inmiddels een begrip in heel Nederland en daarbuiten. Gemeente Eindhoven heeft dit jaar de eer om ‘host city’ te zijn van het tiende Nederlands Kampioenschap (NK) Cruyff Courts 6 tegen 6. Dit kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation en nu voor het eerst in samenwerking met de gemeente Eindhoven.

Kinderen van 10 t/m 12 jaar hebben zich via voorrondes op het Cruyff Court in hun wijk weten te plaatsen voor de kwart- en halve finales die inmiddels achter de rug zijn. Het Ketelhuisplein op Strijp-S wordt op 18 juni de plek voor dit voetbalspektakel. Op drie mobiele Cruyff Courts strijden 20 jongens- en meisjesteams om de titel ‘Nederlands Kampioen Cruyff Courts 6 vs 6 2016’. Naast dit voetbalspektakel worden er tal van activiteiten georganiseerd waar de deelnemende teams én andere kinderen aan kunnen deelnemen.

Uniek aan dit kampioenschap is het thema ‘Respect’, dat ook tijdens het NK centraal zal staan. Alle deelnemers geven door middel van het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.