Vroeger was het een burgerluchthaven, toen een informatiecentrum voor de buurt, daarna een kantoorpand, en tegenwoordig vind je in het rijksmonument in Meerhoven een lunchroom en tapasbar.

Echt Ondermerschap
Ralph Gijbels (24) had de droom om na de afronding van zijn opleiding aan de hotelschool bedrijfsleider te worden van een horecazaak. Hij had alleen wel wat eisen.. Het moest niet zo maar een zaak zijn, maar een zaak met een verhaal. Via via kwam hij in contact met de eigenaresse van het karakteristieke pand in Meerhoven, die op zoek was naar een bedrijfsleider voor een nieuw te openen lunchroom en tapasbar in de rechtervleugel van het gebouw. Het was voor Ralph de om zijn droom te realiseren! Op 1 augustus opende hij de deuren van Echt Welschap.

Echt Meerhoven
Van oudsher kennen Eindhovenaren de omgeving van het voormalige vliegveld als Welschap, vandaar de naam van het restaurant. Tegenwoordig bevindt zich op en rondom de oude start- en landingsbaan de nieuwbouwwijk Meerhoven, een groeiende wijk qua inwoners en levendigheid, maar (nog) niet qua horeca-aanbod. Voor mensen die wonen of werken in de wijk is Echt Welschap dan ook een grote aanwinst! Inmiddels weet menig Meerhovenaar het restaurant te vinden voor een lunch of een (tapas)borrel en huren bedrijven regelmatig het voormalige kantoor van de luchtverkeersleider in de oude verkeerstoren, die tegenwoordig dienst doet als vergaderruimte.

Echt Welschap
Zandkasteel 43
5658 BE Eindhoven

www.echtwelschap.nl