Algemeen

Wat is er te doen tijdens Dutch Design Week 2016?

De Dutch Design Week (DDW) is het grootste design-evenement van Noord-Europa. Dit jaar is de 14e editie van het negendaagse festival. Van zaterdag 22 oktober tot zondag 30 oktober kun je het werk van meer dan 2500 ontwerpers bekijken. Op meer dan honderd locaties, verspreid door Eindhoven, organiseert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreiking, feesten en meer.

Maar wat is er dan precies te doen tijdens DDW 2016? LICHT op Eindhoven heeft de leukste activiteiten uitgekozen en op een rijtje gezet!

Piet Hein Eek Dé ontwerper van Eindhoven en natuurlijk doet hij mee aan de DWW; ontwerper Piet Hein Eek. Tijdens de DDW presenteert hij zijn nieuwste collectie in zijn eigen showroom. Maar ook merken als Yumeko, Freitag en Phaidon-boeken zullen in zijn showroom te zien zijn. Verder geeft de Eindhovense ontwerper ook twintig jonge designers de kans om hun werk te exposeren in zijn showroom.

IKEA in het Klokgebouw Ook het woonwarenhuis IKEA maakt een deel uit van de DDW. In het Klokgebouw zal IKEA de nieuwe STUNSIG limited collectie presenteren, een samenwerking met zes getalenteerde ontwerper. De speciale printers zijn gecreëerd in samenwerking met Pinar&Viola.

Dutch Design Awards En zoals ieder jaar; de Dutch Design Awards. Op 29 oktober zal de prijs uitgereikt worden aan een ontwerper die zich dit jaar het meest heeft bewezen op het gebied van Nederlandse vormgeving in zes verschillende categorieën, onder andere mode & product.

DDW Music Vorig jaar kwam de Dutch Design Week met DDW Music en dat bleek een succes. Vandaar dat je ook dit jaar weer kunt genieten van vele optredens en artiesten als Larry Gus, BAAUER, Jeremy Loops en veel meer. De optredens zullen plaatsvinden op bijzondere locaties; een voormalig kantoorpand, een garage of museum. De optredens zijn gratis voor bezoekers met een DDW-tickets. Bezoekers zonder ticket betalen 5 euro aan de deur.

Tickets Online kost een ticket €17,50 en aan de deur €19,50. Studenten en kinderen hoeven maar €10,- entree te betalen.

 

Bron: DDWMetro Nieuws 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!