Algemeen

Voorlezen in 17 talen tijdens de Nationale Voorleesdagen 2024

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is namelijk van groot belang voor de taalontwikkeling bij kinderen. Gedurende deze week zijn er in de Bibliotheek Eindhoven, Bibliotheek Best en Bibliotheek Waalre verschillende activiteiten rondom voorlezen.

 

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. En het is ook nog eens een nuttig festijn. Met lekker voorlezen begint namelijk een leven lang leesplezier. Hoe meer er wordt voorgelezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen, hoe beter hun taalontwikkeling en hun motivatie om later zelf te gaan lezen.

 

Help! Een Verrassing

Het prentenboek dat dit jaar centraal staat is ‘Help! Een Verrassing’ van Miriam Bos. Op meerdere momenten wordt er voorgelezen uit dit boek. Onder andere de burgermeesters van Eindhoven, Best en Waalre komen langs in de bibliotheken om voor te lezen. Daarnaast zijn er theatervoorstellingen over het boek. Op 24 januari is er om 14 uur een voorstelling in Het Huis van Waalre. In De Witte Dame komt Daantje de Voorleeskampioen langs op 26 januari om 11 uur voor een interactieve show. Een feestje voor kinderen en hun ouders! Een ticket kost €5 voor kinderen en is gratis voor ouders.

 

Meertalige Kinderen

Het boek wordt niet alleen voorgelezen in het Nederlands, maar in maar liefst 17 talen! De Bibliotheek Eindhoven werkt hiervoor samen met Heritage Language Education Network en tal van andere taalgroepen. Talen die aan bod komen zijn onder andere Chinees, Bulgaars en Engels. Entree is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Gratis lidmaatschap kinderen

Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Wanneer je jouw kind inschrijft tijdens de Nationale Voorleesdagen ontvang je een gratis voorleesknuffeltje cadeau! Dit maakt het voorlezen nog leuker!

 

Praktische informatie

Kijk voor alle activiteiten en extra’s tips op bibliotheekeindhoven.nl/de-nationale-voorleesdagen

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!