Algemeen

Vijf redenen waarom sporten nu belangrijker is dan ooit

Misschien heb je de voorbije maanden meer stil gezeten dan normaal of ben je juist meer gaan sporten omwille van het feit dat we thuis moesten blijven. Tot welke groep je ook behoort, sporten is nu nog belangrijker dan ooit en hier is waarom.

Sporten geeft jou een fitter gevoel

Het is enorm te begrijpen waarom we de afgelopen weken vrienden geworden zijn met onze sofa of zetel. De energie om te sporten of te bewegen stond waarschijnlijk op een laag pitje waardoor jouw lichaam niet tot het uiterste gedwongen werd. Wanneer het lichaam niet moe wordt, dan geraak je moeilijk in slaap en zal de kwaliteit van jouw slaap niet optimaal zijn. Om de slaapkwaliteit te verbeteren, is het dus belangrijk om in beweging te blijven. Je zal niet alleen dieper slapen, maar je zal de volgende dag ook opstaan met een fitter gevoel en meer energie.

Dat fitter gevoel komt niet alleen door het verbeterde slaappatroon, maar ook door het feit dat je dankzij het sporten stress vermindert. Door te sporten zal jouw stress level zakken waardoor je zowel lichamelijk als mentaal meer relaxed wordt.

Dankzij sporten bouw je meer kracht en weerstand op

Ga je regelmatig sporten, dan gaan jouw lichaam en vooral je spieren groeien. Hierdoor krijg je meer kracht in jouw lichaam en zal ook het immuunsysteem sterker worden. Jouw lichaam zal je beter beschermen tegen ziektes, waardoor je bijvoorbeeld minder vaak ziek of zwak bent en minder last hebt van darmklachten, menstruatieklachten of rugpijn.

https://images.pexels.com/photos/414029/pexels-photo-414029.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=3&h=750&w=1260

Sporten zorgt voor vooruitgang

Alle beetjes helpen. Dat klopt inderdaad en zeker als je er voor wil zorgen dat jouw vooruitgang niet teniet gedaan wordt. Misschien zal je nog niet evenveel sporten als je zou willen, maar toch kan je, zelfs als het moeilijk gaat, in beweging blijven. Dit kan niet alleen op traditionele wijze zoals lopen en fietsen, maar ook dankzij moderne applicaties. Online lessen van HIIT-training en CrossFit worden populairder dan ooit en ook tennistrainingen, yogalessen en voetbaltrainingen worden online gegeven.

De voorbije weken kwamen er enkele daarvan van Yassin en zijn voetbalfit. Hij liet via Instagram zien welke oefeningen voetballers ook van thuis uit kunnen doen. Dit was niet alleen om zelf in beweging te blijven, maar ook zodat de voetballers op niveau blijven voor wanneer ze weer buiten kunnen trainen. Ook enkele internationale trainers en clubs zoals Pep Guardiola en Manchester City deelden hun tips en tricks met voetballers over de hele wereld. Terwijl ze hun kennis deelden en hun oefeningen lieten zien, bereidden ze zich op hetzelfde moment ook voor op de start van het nieuwe seizoen van de Premier League.

Van sporten krijg je een strakker lichaam

Als je aan sport doet, dan zal je al snel veranderingen op het vlak van jouw lichaam opmerken. Dit kan gaan over bijvoorbeeld een strakker lichaam of het dalende cijfer op de weegschaal. Dit komt, omdat je dankzij het sporten meer calorieën verbrandt, wat invloed heeft op jouw gewicht. Het aantal verbruikte calorieën hangt af van de sport, jouw geslacht en jouw lichaamsbouw. Ontdek hier hoeveel calorieën je met het sporten kan verbranden.

https://images.pexels.com/photos/2204179/pexels-photo-2204179.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940

Sporten maakt jou vrolijk en boost het zelfvertrouwen

We hebben niet altijd even veel zin om te gaan sporten, maar na een intensieve training zijn we toch altijd blij dat we het weer eens gedaan hebben. Dit gelukzalige gevoel wordt veroorzaakt door endorfine, een hormoon dat ervoor zorgt dat je vrolijker en relaxter door het leven gaat. Hoe vaker je sport, hoe blijer je wordt. Toch moet niet elke workout intensief zijn. Een wandeling gaan maken of even een klein toertje gaan fietsen, doen ook al wonderen.

Als je vrolijker door het leven gaat, dan zal dit ongetwijfeld ook een boost geven aan jouw zelfvertrouwen. Het zelfvertrouwen komt er door de vooruitgang die je boekt, de grenzen die je verlegt en de lichamelijke veranderingen die je ziet. Dankzij dat zelfvertrouwen en de grote glimlach op jouw gezicht zal je gelukkiger door het leven gaan.

Keep calm and love sports

Beter voelen in jouw vel, minder stress, minder lichamelijke klachten en gelukkiger worden. Ja, sporten kan van 2020 toch nog een succesvol jaar maken!

https://images.pexels.com/photos/3763871/pexels-photo-3763871.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!