Straatnieuws

Straatnieuws is een maandelijkse rubriek met bijzondere verhalen over thuis- en daklozen. Iedere maand stellen Rob en Hugo ons voor aan mensen met ieder een eigen verhaal. 

Rob en Hugo zorgen dat ook deze winter dak- en thuislozen er niet alleen voor staan. Ze hebben in de afgelopen maanden al veel mooie donaties kunnen regelen zoals: 200 kilo truien, overlevingspakketten, 100 blikken soep, 50 paar schoenen, slaapzakken, dekbedden en nog veel meer.

 

Steeds meer mensen en bedrijven vinden de weg naar de Catharinakerk en Stichting (Z)onder Dak om te doneren, maar er zal altijd meer nodig zijn, meer geld, meer spullen, meer hulp. 

Social Media begint een steeds belangrijker platform te worden om mensen te bereiken en donaties te krijgen. Je ziet nu eenmaal minder mensen in de kerkbanken dan vroeger. Naast het daklozen journaal willen ludieke berichten nog wel eens de aandacht trekken op Facebook. Zo kwamen ze uiteindelijk aan 50 paar sokken bij de gedoneerde schoenen.

 

Rob: “We kunnen vooral de daklozen maar moeilijk helpen, alles wat je geeft is slechts een tijdelijke oplossing, aan hun situatie verandert uiteindelijk niks. Gelukkig kunnen we met het steunpunt vaak nog ingrijpen voordat mensen op straat belanden, daarmee kan je iemands hele leven veranderen.” 

Hugo: “Het daklozen journaal is belangrijk om te begrijpen hoe deze mensen op straat zijn beland. Ik hoop dat nog meer mensen en bedrijven zullen gaan geven aan de Catharinakerk en Stichting (Z)onder Dak.” 

 

Dakloos zijn is ontzettend zwaar, om te kunnen overleven heb je goede spullen nodig. Wij geven alleen nieuwe en goede materialen weg zodat de mensen er ook echt iets aan hebben. Vaak zien we dat bedrijven overgebleven voorraad geven, dat is een prachtig gebaar.

 

Wil jij met jouw bedrijf ook iets schenken aan de Catharinakerk en Stichting (Z)onder Dak, neem dan contact op met Hugo of Rob.

 

T 06 1132 6953

www.stichtingzonderdak.nl

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht