Algemeen

In de afgelopen 3 maanden zijn er al 171 inbraken gepleegd in de omgeving Eindhoven. Jaarlijks wordt er ongeveer 65.000 keer ingebroken, dus gemiddeld 178 keer per dag. Hoewel het aantal inbraken per jaar afneemt, kan dit getal nog kleiner gemaakt worden. Simpelweg door goede beveiliging in en op je huis, neemt de kans op inbraak al met 90% procent af.

Meest voorkomende inbraken

Vaak worden er bepaalde technieken gebruikt bij inbraken. Denk hierbij aan cilindertrekken, flipperen, gaatjesboormethode en openbreken van ramen en deuren, waarvan cilindertrekken het meest voorkomt. Hier draaien inbrekers een schroef in de kern waar zij vervolgens mechanische druk op zetten, waardoor de cilinder breekt en ze binnen een mum van tijd binnen zijn.

Hoe kan ik mijn huis dan beveiligen?

Safethuis heeft alle middelen waarmee jij je huis kan beveiligen en de kans op inbraak sterk afneemt. Door een veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging en SKG keurmerk te laten monteren ga je dit al tegen. Wil jij je huis graag beveiligingen tegen het inbreken met bijvoorbeeld met een breekijzer of een schroevendraaier. Dit kan worden voorkomen door goed hang- en sluitwerk in stevige kozijnen te plaatsen. Ook kun je Safethuis vragen om een PKVW advies (Politiekeurmerk Veilig Wonen).

Voor vragen ga naar de site www.safethuis.nl of bel 0486-830 169


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht