Algemeen

Seats2meet Strijp-S heeft nieuwe topkok

Op maandag 3 oktober is chef Erling Rugsten (43) gestart bij Seats2meet Eindhoven Strijp-S (S2M). Hij verzorgt voortaan lunches en diners voor gasten van Seats2meet. Luc Van der Keilen, één van de drie oprichters van S2M: “Met chef Erling hebben we een topkok binnengehaald die veel mensen blij gaat maken.”

De oude fabriek van Philips aan de Torenallee op Strijp-S heeft 18 zalen voor vergaderingen, evenementen, workshops of brainstormbijeenkomsten. S2M wordt druk bezocht door bedrijven, die zowel regionaal als landelijk actief zijn. Chef Erling maakt een bijzonder moment van een boeking bij S2M: “Mensen vergaderen hier, ze ontmoeten elkaar”, zegt hij. “En ze kijken allemaal uit naar de lunch of een diner. De gedachte daaraan houdt ze alert en wakker.”

Eat to succeed Met het fijne moment van samen eten wil Erling mensen verbinden met de realiteit. “Ik wil ze ervan bewust maken dat er een relatie bestaat tussen trek hebben, je lichaam stimuleren, de ingrediënten echt proeven en lekker eten. Kortom: Eat to succeed.”

De van oorsprong Zweedse kok was onder andere chef in een 4-sterrenhotel in Londen. Met zijn nieuwe onderneming Food Chapter kiest hij Seats2meet als uitvalsbasis. Erling: “Een enorm inspirerende omgeving. Op Strijp-S heb ik het koken herontdekt.”

Binding met de regio Erling houdt van Eindhoven en heeft een sterke relatie opgebouwd met lokale leveranciers. “Ik rijd door het Brabantse landschap, haal mijn eieren op bij de lokale boer, selecteer geitenkaas uit de regio en ondertussen word ik geïnspireerd door gedreven, hardwerkende, eerlijke boeren die met eindeloze passie de beste ingrediënten leveren”.

 

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!