Algemeen

Nog geen opleiding gekozen?

Zit je in het laatste jaar van de middelbare school of van je huidige opleiding? Dan weet je hoe moeilijk het is om voor een opleiding te kiezen, al helemaal wanneer de open dagen ook niet doorgaan. Gelukkig zijn er wel een aantal online activiteiten bedacht.

Keuze maken

Omdat veel activiteiten niet doorgaan, zul je zelf meer op zoek moeten gaan. Waarschijnlijk heb je al wel een studiekeuzetest gedaan, die kun je ook vaak vinden om de sites van scholen. Je kunt ook vragen aan vrienden en familie wat zij bij jou vinden passen en waar je goed in bent. Misschien is er iets wat je vroeger leuk vond om te doen of waar je nu verandering in zou willen brengen. 

 

Er zijn natuurlijk online open dagen die je kunt bijwonen. Het is handig als je meerdere open dagen uitkiest zodat je weet of het je wel iets lijkt of juist niet. En ook al ben je nu niet zo veel meer op school, je kunt nog steeds hulp vragen aan docenten en de decaan.

 

Populairste opleidingen van nu

Veel jongeren hebben juist inspiratie opgedaan tijdens de coronacisis. Door gebarentolk Irma is de opleiding gebarentolk veel populairder geworden. De pabo is ook populairder aan het worden. Dit komt door het lerarentekort en omdat jongeren vinden dat het onderwijs beter kan. Door de corona crisis zijn er ook meer aanmeldingen voor studies in de zorg. Andere opleidingen die ook populairder zijn geworden door corona zijn labstudies en verpleegkundige. 

 

Scholen in Eindhoven

Scholen hebben veel online activiteiten bedacht. Fontys en het Summa College hebben deze week online open dagen. Bij de Rooi Pannen kun je een 360-gradentour door de school krijgen. Ze geven ook 1-op-1 rondleidingen waarbij een docent je rondleidt door de school. Bij veel opleidingen kun je ook je vragen kwijt bij docenten en leerlingen via WhatsApp. 

 

Je hebt nog even: vóór 1 mei moet je je hebben ingeschreven voor een opleiding.

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!