Algemeen

Nieuwe Eindhovense Dierenopvang …. Even voorstellen: Stichting ROZE

Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) is sinds dit jaar dé opvang voor zwerfdieren in nood, voor Eindhoven en dertien regiogemeenten. Per jaar worden hier duizenden dieren opgevangen en (medisch) verzorgd, voordat zij terug de natuur in kunnen of een nieuw thuis vinden. Alles draait hierbij om dierenwelzijn!
Stichting ROZE werkt vanuit een gloednieuw, duurzaam opvangcentrum aan de Kanaaldijk Noord in Eindhoven. Een gedreven team van professionals en vrijwilligers staat 24/7 voor de dieren klaar. Daarnaast werken ze samen met werkgelegenheidsprojecten, opleidingsinstituten, lokale overheden, collega opvanglocaties en het bedrijfsleven. Ze beschikken over een interne dierenkliniek, waar het professionele team van Dierenziekenhuis Eindhoven de dieren van de beste zorg voorziet. 

Naast samenwerking staat informatie-uitwisseling bij de Dierenopvang hoog in het vaandel. Daarom nemen zij Eindhoven en omgeving in de aankomende edities van LICHT mee in de ontwikkelingen op het gebied van dierenopvang en dierenwelzijn in en om Eindhoven. 

  

Seizoen nieuws: de kitten kennismakingsdagen komen er aan …
In de zomermaanden was het topdrukte in de opvang, vooral voor kittens. Tientallen pluizenbolletjes zoeken daarom begin september een nieuw thuis of tijdelijke opvang in een gastgezin. Op de website en via socials van stichting ROZE vind je de agenda voor de kennismakingsdagen. Tijdens deze dagen kunnen potentiële nieuwe eigenaren, gastgezinnen en geïnteresseerde vrijwilligers kennismaken met de kittens en informatie krijgen over adoptiemogelijkheden. Ook krijgen ze een kijkje in de keuken van het nieuwe dierenopvangcentrum. 

  

Wil jij ook helpen?
Dat kan! Stichting ROZE is afhankelijk van donaties, giften, hulp van vrijwilligers én bedrijven die willen helpen. Ze zijn op zoek naar mensen en bedrijven die samen met hen het verschil willen maken voor dieren in nood in Eindhoven en omgeving. Voor de mogelijkheden: bezoek de website of neem contact op per e-mail. 

  

Vind je een dier dat direct hulp nodig heeft?
Bel dan met de dierenambulance van de stichting via 040-7470100. 

  

Ben je je huisdier kwijt?
Meld dit op rozeindhoven.nl op amivedi.nl en via socials en een buurtapp. 

 

Stichting ROZE

Kanaaldijk-Noord 127a | Eindhoven


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!