Algemeen

Hoe bereid je, je het beste voor op een sollicitatie?

We hebben het allemaal weleens gehad, een sollicitatiegesprek. Sommige zijn heel nerveus van tevoren en anderen zijn juist op hun gemakje zonder enige stress. Hier zijn een aantal tips om je het beste voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. 

 

Het belangrijkste aan een sollicitatie is een goed geplande voorbereiding, weet je al iets over het bedrijf? Heb je vrienden of familieleden die al bij het bedrijf werken? En heb je weleens een soortgelijke baan\baantje gehad? Dat zijn allemaal vragen die je van tevoren aan jezelf kan vragen om zo meer te weten te komen over het bedrijf en wat jij hun kan bieden.

 

Jezelf verdiepen in het bedrijf is één van de belangrijkste dingen die je kan doen voor een sollicitatie. Bekijk eens goed de website, wat zijn de functies binnen het bedrijf en wat doet het bedrijf precies. Lees ook goed van tevoren de vacature nog een keer door, zodat je weet wat je een te wachten staat. Heb je nog vragen naar aanleiding van de vacature? 

 

Als laatste is het natuurlijk altijd belangrijk dat je jouw verhaal duidelijk hebt, wie je bent en wat je motivatie is voor de functie waarvoor je solliciteert en of je nog vragen hebt aan het einde van het gesprek, en dat je die ook stelt.

 

Succes! 

https://www.randstad.nl/ontwikkelen/loopbaan/solliciteren/sollicitatiegesprek-voorbereiden


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!