Algemeen

Friendly Housing - Is het prijsplafond bereikt?

De verhuur van kamers, studio´s en appartementen tot circa 1200 euro per maand loopt nog steeds erg voorspoedig. Komt er iets vrij? Dan is het vrijwel direct weer verhuurd.
Friendly Housing en andere verhuurkantoren in Eindhoven merken echter wel dat de verhuur van woonhuizen en woningen in de hogere prijsklasse stagneert. "Kandidaten hebben meer keuze en zijn hierdoor vanzelfsprekend kritischer. Het is dus van belang dat een woonhuis tiptop in orde is en zich mede hierdoor onderscheidt van het andere aanbod. Verhuurders zullen moeten investeren om hun woningen aantrekkelijk te houden voor huurders," aldus Lindsay Teunissen van verhuur- en beheerkantoor Friendly Housing.


Sinds het tweede kwartaal van 2018 komt de huurprijsstijging niet boven de 5 procent uit. De landelijke prijsstijging is, zeker in vergelijking met de prijsontwikkelingen op de koopmarkt, gematigd. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) steeg de gemiddelde verkoopprijs van koopwoningen in het derde kwartaal van 2019 met 7,2 procent. Tegenover deze prijsstijging is een landelijke huurprijsstijging van 3,6 procent laag te noemen, aldus Pararius, het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland.

Eindhoven behoudt gelukkig wel zijn populariteit!
Eindhoven dankt de actuele bevolkingsgroei voor een belangrijk deel aan de aantrekkingskracht op jongeren uit de omgeving. Het planbureau voor de leefomgeving constateerde dat de afgelopen jaren veel toestromende studenten in Eindhoven en omliggende gemeenten blijven wonen en werken. Daarnaast trekt de Brainport ondernemers, investeerders en kenniswerkers uit binnen- en buitenland aan. Door de ‘braingain’ groeit er in en om Eindhoven een ambitieuze en hoogopgeleide bevolking. "We hebben een groot klantenbestand van young professionals die op zoek zijn naar betaalbare huisvesting. We zijn dan ook continu op zoek naar appartementen en studio’s die we kunnen verhuren aan deze veelbelovende doelgroep," aldus Teunissen.

Friendly Housing is een verhuurkantoor dat woonruimten in Eindhoven en omgeving verhuurt en beheert. Op het ogenblik bedienen zij ongeveer 1500 huurders en circa 200 eigenaren.

 

Friendly Housing

 

Edenstraat 4 | Eindhoven
T 040 244 4448

www.friendlyhousing.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht