Algemeen

Het is een avond van zien en gezien worden en voor heel veel Lampegatters de eerste avond dat ze hun neie pèkske kunnen laten zien. De huidige Stadsprins loopt de hele avond samen met Stadshofkapel de Eendracht trap op trap af, zaal in zaal uit. Voor de laatste keer kan hij nog genieten van zijn rol en in het middelpunt van de belangstelling staan, voordat hij weer in de alledaagse anonimteit verdwijnt. 

Even voor twaalf uur verzamelen zo'n tweeduizend carnavalsvierders zich in de foyer en op de trappen van het Parktheater om zo het beste zicht te hebben op het balkon en niets van de show te missen. Om iets voor twaals, als er afscheid is genomen van de oude prins is het tijd voor de "Neie"om zich met zijn gevolg bekend te maken en zo een einde te maken aan maandan van speculatie over wie de Neie zal gaan worden. Na de wisseling van de Stadsprins gaat het feest natuurijk nog door en trekken de Neie en gevolg met de Eendacht door het Parktheater om zich van dichtbij te tonen aan alle bezoekers.

Het Grote Federatiebal is het feest dat je niet mag missen, maar let op! Er zijn maar 2.950 kaarten beschikbaar en de afgelopen jaren was het Federatiebal al snel uitverkocht, dus wees er snel bij! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Parktheater in Eindhoven. 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht