Algemeen

Eindhoven Airport en coronavirus

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) uitgeroepen tot internationale noodsituatie. Donderdagavond 27 februari is bekend geworden dat de eerste persoon in Nederland is getroffen door het coronavirus. Eindhoven Airport is voorbereid en houdt de ontwikkelingen aangaande het coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij hebben hierover contact met het RIVM en de GGD. Wij volgen hun adviezen aangaande het coronavirus op. We adviseren reizigers en personeel -op aanraden van de GGD- om hygiënemaatregelen in acht te nemen zoals het zeer regelmatig wassen van de handen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog en het gebruiken van papieren zakdoekjes.  

RIVM geeft aan dat het controleren van reizigers, die op luchthavens zoals Eindhoven Airport aankomen, geen passende maatregel is. Als reizigers op dit moment gecontroleerd zouden worden op koorts, zouden vooral mensen met griep of een verkoudheid worden opgespoord.

Vanzelfsprekend hebben wij ook met de luchtvaartmaatschappijen en de partnerbedrijven op de luchthaven contact over het virus.

Heb je naar aanleiding van het coronavirus vragen over je vlucht? Informeer dan bij je luchtvaartmaatschappij.  

De meest actuele informatie over het coronavirus vind je op de site van het RIVM.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!