Algemeen

Een Duitse transformatie bij PSV

Na een teleurstellend onafgemaakt eredivisie seizoen gooit PSV het roer om dit voetbalseizoen. Na de aanstelling van trainer Roger Schmidt zijn er veel wijzigingen geweest bij de nummer 4 van afgelopen jaar. Zelfs na al deze wijzigingen en transfers zegt technisch manager John De Jong nog niet klaar te zijn op de transfermarkt.

Roger Schmidt
De Duitse trainer Roger Schmidt is begin maart aangesteld als nieuwe trainer van PSV. Samen met hem zijn ook een aantal Duitse collega’s toegevoegd aan de technische staf. De trainer heeft een hoge status in de regio’s van Duitsland en Oostenrijk. Sinds zijn komst bij PSV heeft hij ook al veel spelers naar PSV aangetrokken die uit die regio’s komen.

Nieuwe doelmannen
De afgelopen weken in de transferperiode heeft Schmidt 2 nieuwe keepers geïntroduceerd bij PSV. Na het vertrek van doelmannen Jeroen Zoet en Robbin Ruiter had de Duitser nog maar 1 keeper over, Lars Unnerstall. Daarom zijn de Zwitser Yvon Mvogo en Duitser Vincent Muller gehaald. Ook is de 19-jarige Belgische Maxime Delanghe overgekomen van Jong PSV.

Philipp Max
De Eindhovenaren hebben al een aantal seizoenen een probleem op de linksback positie. Hier is nu een einde aan gekomen. De van Augsburg overgenomen Philipp Max heeft zich in de eerste wedstrijden van het seizoen al flink laten zien. Max is voor ruim 8 miljoen euro overgenomen en dit is de op één na duurste transfer van PSV deze transferperiode.

Ibrahim Sangare
Verdedigende middenvelder Ibrahim Sangare is voor 9 miljoen euro overgenomen van het Franse Toulouse. Dit maakt de Ivoriaan de duurste transfer van dit seizoen voor PSV. Roger Schmidt had niet genoeg vertrouwen in zijn defensieve middenveld en daarom is de middenvelder uit Ivoorkust gehaald. Ook is middenvelder Erick Gutierrez voor een aantal maanden geblesseerd uitgevallen.

Eran Zahavi
Als laatste is Israëlische spits Eran Zahavi transfervrij overgenomen van het Chinese Guangzhou. De voor 9 miljoen naar Atalanta vertrokken Sam Lammers was een gemis voor PSV. Dit ook omdat Lammers een basisplek bij trainer Roger Schmidt veroverd had. Gelukkig had PSV de Israëliër al op het oog voor een mogelijk vertrek.

Geruchten
Volgens de geruchten is PSV nog altijd aan het kijken naar de Zuid-Koreaanse centrale verdediger
Kim Min- Jae. De 1 meter 90 lange verdediger speelt momenteel nog bij Beijing Gouan. Ook is PSV nog op zoek naar een extra spits, nu bekend is dat Maxi Romero voor de rest van het seizoen uitvalt met een zware knieblessure.

Door


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!