Algemeen

Dit is waarom je beter koud kunt douchen!

 

Emotionele veerkracht 

Het verbetert je emotionele veerkracht, ben jij snel boos, bang, of gefrustreerd? Neem dan vaker een koude douche! Het koude water traint je zenuwstelsel veerkrachtiger om te gaan met stress! De eerste keer dat je onder een koude douche staat weet je waarschijnlijk niet wat je over komt en stop je van de paniek bijna met ademen, maar weer gerust na een maandje zul je super ZEN onder de koude straal staan!

 

Je alertheid neemt toe

Zoals ik net al zei is de eerste keer onder dat ijskoude water best even schrikken, probeer dan ook rustig te blijven ademen. Deze extreem diepe manier van de ademhaling gooit het zuurstof in je lichaam helemaal om en dit in combinatie met een versnelde hartslag geeft je een energie boost voor de rest van de dag! 

 

Het verbetert je huid en haren

Je gaat je er niet alleen beter door voelen, nee ook ga je er beter door uitzien. De key voor een mooie huid en gezonde haren is dan ook koud douchen! Dit doordat je huid door het koude water geen natuurlijke oliën verliest, dit geld ook zo voor je haren. Ook gaat je haar meer glanzen en oogt het gezonder, dit komt doordat de haarzakje plat blijven liggen door het koude water!

 

Je wordt er wakker van

Wanneer je ’s ochtends een douche pakt wordt je wakker, maar wanneer je ’s ochtends een koude douche pakt wordt je ook WAKKER maar dan op de goeie manier. Dit komt onder andere door het schrik effect wat je krijgt door de kou. 

Wist je dat je van een koude douche niet alleen snel wakker wordt maar dat het ook goed is voor je nachtrust? Zodat je fris en met een leeg hoofd gaat slapen

 


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!