Algemeen

De Lichtjesroute begint weer!

Iedere Eindhovenaar kent het wel; de Lichtjesroute. Jaarlijks loopt er door Eindhoven een verlicht traject van maar liefst 22 kilometer lang.

De Lichtjesroute is ontstaan bij de bevrijding van Eindhoven. Door kaarsen voor de ramen te zetten, lieten mensen zien dat het licht weer in hun leven teruggekomen was. Vandaar dat de Lichtjesroute ieder jaar traditioneel op 18 september start.

De Lichtjesroute bevindt zich direct langs de openbare weg. Je kan op ieder willekeurig punt vertrekken. Jaarlijks volgen ruim tweehonderdduizend bezoekers de route met de fiets, te voet of per auto.

Dit jaar kun je de Lichtjesroute volgen van 18 september tot en met 8 oktober 2016. Iedere avond branden de lichtjes van 19.00u tot 22.30u, behalve op vrijdag en zaterdag, dan zijn de lichtjes tot 23.30u te zien.

Op vrijdag 23 september en 30 september biedt Brandstore Eindhoven een bustour langs de Lichtjesroute 2016. Tijdens deze bustour geeft een gids uitleg over de lichtjesroute en alle 600 lichtobjecten die te zien zullen zijn. De bus vertrekt beide avonden om 20.00u vanaf de Stationsweg tegenover de Effenaar.

Inschrijven voor de bustour kan bij Brandstore Eindhoven (Stationsplein 17), maar je kunt ook telefonisch of per e-mail reserveren. Een kaartje voor de bustour kost €12,50 per persoon, voor kinderen t/m 12 jaar kost een kaartje €8,-.

T: 040-2979115 M: info@vvveindhoven.nl


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!