Algemeen

Boek: De Pijnbestrijder - Origineel en vernieuwend

Wat doe je als bij de koffieautomaat blijkt dat twee collega’s een passie voor thrillers delen? Juist: samen in de pen klimmen. De Pijnbestrijder is geschreven door Eugenie Henschen en Wil Notten. Beide auteurs nemen op uniek eigen wijze een hoofdpersoon voor hun rekening. Dit resulteert in een verrassend levensecht boek, met twee samenvloeiende levensverhalen en twee herkenbare schrijfstijlen. You love it or you hate it, maar het is absoluut origineel en vernieuwend.

 

Grillige relatie

Deze romantische thriller beschrijft het tragische leven van een man die wegens een psychische stoornis en nalatigheid van zijn ouders zichzelf min of meer opvoedt. Na de middelbare school wordt hij tijdens een zomervakantie op Texel smoorverliefd op de winnares van de lokale missverkiezing. Tot ieders verbazing gaat zij in op zijn advances. Na de geboorte van hun kind neemt de relatie steeds grilligere vormen aan; hij probeert haar door mishandeling te laten inzien waar zij bij hem de boot heeft gemist.

 

Een nieuwe ‘ik’

Ze groeien uit elkaar en gaan elk hun eigen weg; die van hem voert langs afgronden van drank en drugs. Balancerend tussen wrok en spijt doet hij verwoede pogingen haar te vergeten, maar komt na gedwongen opname uiteindelijk in het reine met zijn verleden. De enige juiste vervolgstap is zichzelf presenteren in een verbeterde versie. Voor zijn 55ste verjaardagfeest nodigt hij alle mensen in zijn leven uit om zijn verjaardag - maar vooral zijn hernieuwde ik te vieren. Dit komt hem duur te staan.

Eugénie Henschen (1969) is naast haar werk als Facility Manager op HTC creatief bezig met onder andere het schilderen van portretten. Ze is altijd in beweging, sociaal en enthousiast. Dit werk is haar debuut.

 

Wil Notten (1952) bezoekt de lagere school samen met jeugdvriend A.F.Th en kiest Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Inmiddels levenslang boekenbeest, lettervreter, kommaneuker, docent Nederlands, copywriter. Dit werk is zijn debuut.


Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!