Algemeen

Als René Vogels (61) vertelt dat hij particulier onderzoeker is voor particulieren, bedrijven en verzekeraars, volgt er een glimlach en een vraag als, “Ah, privédetective?!”

Als René Vogels (61) vertelt dat hij particulier onderzoeker is voor particulieren, bedrijven en verzekeraars, volgt er een glimlach en een vraag als, “Ah, privédetective?!”
Het is een stereotype waarmee hij regelmatig wordt geconfronteerd. Maar gleufhoeden en achtervolgingen hebben weinig uitstaande met de realiteit van het toedracht- en fraudeonderzoek, waar Vogels’ TOV-onderzoeksbureau zich mee bezig houdt.

“Op mijn 18e ben ik in Waalre bij de politie begonnen waar ik al snel terecht kwam bij de recherche. Na 13 jaar politie ben ik een periode werkzaam geweest bij het GAK, ook als rechercheur. Mijn weg vervolgde ik via ruim 20 jaar te werken bij grote verzekeraars; fraude- en toedrachtonderzoeken bij schadeclaims, verzekeringsfraude maar ook interne incidenten. In die jaren behaalde René de benodigde diploma’s en vergunningen, waaronder die bij de politie, verzekeraars, en als Particulier Onderzoeker.


In 2016 besloot René het roer om te gooien en begon hij met al zijn ervaring een rechercheonderzoeksbureau. “Naast het gevarieerde werk op verzekeringsgebied, ben ik me ook gaan toeleggen op onderzoek voor advocaten en bedrijven. OK, dan mag je me detective noemen”. In 20 18 merkte René dat verzekeraars vaak erg makkelijk een claim afwezen en iemand vervolgens van fraude beschuldigden. “Als je dat overkomt, is dat heel ingrijpend. Dat je claim niet gehonoreerd wordt, is vaak nog wel te overzien. Maar dat je in het frauderegister terecht komt en bijvoorbeeld geen nieuwe verzekeringen kan afsluiten, heeft grote gevolgen. Je komt behoorlijk in de problemen als je claim wordt afgewezen en ook nog eens -onterecht- van verzekeringsfraude wordt beschuldigd. Was die afwijzing terecht? En stond de schade die door die afwijzing werd berokkend in verhouding tot de eventuele misstap? Ik verricht dan aanvullend onderzoek, neem de hele papierwinkel nog eens door en kijk of er hiaten zitten in het oorspronkelijke onderzoek. Het traditionele, degelijke recherchewerk .… In zo’n 90% van de gevallen die ik heb onderzocht, werd de claim alsnog toegewezen. Ik werk daarbij nauw samen met Claimshulp.nl die zeg maar m.n. de juridische begeleiding verzorgen. Het is dankbaar werk. Je merkt dat veel mensen onbekend zijn met dit soort particulier recherchewerk. Als ze een afwijzing van hun claim krijgen, raken ze vaak in paniek. Samen met Claimshulp doe ik mijn best om te zorgen dat mensen niet buiten hun schuld in de problemen komen.”


Reacties

Hij levert niet de diensten waarvoor ik betaalt hebt. Achteraf een onbetrouwbaar mannetje.

Uw reactie
AGENDA

Activiteit doorgeven? Klik hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht