PSV houdt dankzij een doelpuntloos gelijkspel tegen Atletico Madrid nog altijd uitzicht op de kwartfinales. In eigen huis hielden de Eindhovenaren relatief eenvoudig stand, zelfs toen Pereiro zijn tweede gele kaart ontving en kon inrukken.

Atletico kwam puur voor het resultaat naar Eindhoven en vergiste zich nogal in de werklust van PSV. Het was ook de thuisploeg dat het heft in eigen handen nam en met veel enthousiasme er een mooi schouwspel van maakte. De grote kansen waren echter wel voor de bezoekers: Vietto zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Bruma en sterspeler Griezmann produceerde een slap lobje oog in oog met Jeroen Zoet. De grootste kans voor PSV kwam op naam van Davy Propper, die met een puntertje tegen doelman Oblak aanschoot.

Na rust waren de bezoekers agressiever en kwam PSV er nauwelijks meer aan te pas. Ondanks dat creëerde Atletico weinig en leken beide ploegen content te zijn met een gelijkspel. Dat gelijkspel kwam er ook en dus kan PSV met een goed gevoel naar Madrid afreizen voor de return op dinsdag 15 maart . Daar zal gescoord moeten worden om door te gaan naar de kwartfinale.

Bron foto: Voetbalblog