Het wordt een geweldig leuke zomer bij Kasteel Helmond!

Speciaal tijdens de zomerperiode wordt Kasteel Helmond omgetoverd tot Zomerkasteel Helmond. Met alle zomerse toeters en bellen van de partij. Oh, dat wordt genieten! Want onder andere de kasteelbewoners uit het verleden komen er tot leven. Zij vertellen over wat zij doen op het kasteel. Ook kun je meehelpen met de kok helpen met kruiden vijzelen, de dienstmeid met zilver poetsen en de timmerman met schaven. En zo is er nog veel meer, bekijk het programma!

Het zomerprogramma

Dinsdag t/m donderdag

·         11.00-16.30 uur: de kasteelgidsen laten je de mooiste plekjes in het kasteel zien en vertellen je spannende kasteelverhalen.

·         11.00-16.30 uur: doe mee met de workshop leren buideltas maken, leren armband maken/bewerken, prinsessenhoed of ridderhelm versieren, wapenschild of houten zwaard beschilderen.

·         Ontrafel het zoldermysterie! Spannend, want je leert hier alles over de grote kasteelbrand in 1549. De zoldertour gaat door bij temperaturen tot 28 graden. Ze zijn te reserveren om 11-12-13-14-15-16 uur. Aanmelden kan tot op de dag zelf aan de balie van het museum. Je moet wel goed ter been zijn en ouder dan 8 jaar om de zoldertour te kunnen doen.

·         De kasteelbewoners (iedere dag tref je andere bewoners) vertellen over hoe ze vroeger leefden op het kasteel. Allemaal hebben ze hun eigen geheimen, problemen en belevenissen! Kun jij ze vinden? Laat je meeslepen door hun bijzondere verhalen.

·         Ontmoet de Valkenier op 17 t/m 24 en 31 juli en op 7 t/m 14 augustus tussen 13.00 en 15.30 uur op het binnenplein van het kasteel. Je mag zo’n prachtige vogel op je hand nemen, en een foto maken. De Valkenier vertelt je alles wat je maar wil weten over de vogels. En je leert meer over hoe de vogels vroeger werden ingezet door de kasteelheer bij de jacht.