Op 15 mei organiseert JDRF Nederland de eerste Up-To-Date! Type 1 Diabetes in het Máxima Medisch Centrum Eindhoven. Een informele, informatieve avond over ervaringen met Type 1 Diabetes en het laatste nieuws over onderzoek en ontwikkelingen.

Het programma van de avond bestaat uit drie onderdelen: research update, bijzonder type 1 en de informatiemarkt. Vaker organiseerde JDRF Nederland deze drukbezochte informatieavonden door het hele land, dit is de eerste keer dat een dergelijke avond in het nieuwe, meer
interactieve format zal plaatsvinden.

RESEARCH UPDATE

Tijdens de research update worden bezoekers bijgepraat over het laatste nieuws over onderzoek en ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld. Ook worden bezoekers in het kort bijgepraat over Stichting JDRF en haar concrete doelen. Na afloop van de presentaties is er ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige sprekers. Bijzondere sprekers zijn onder andere:

• Dr. Henk Jan Aanstoot, kinderarts en onderzoeker van Diabeter, een specialistisch
centrum voor kinderen en jongeren met Type 1 met vestigingen in Rotterdam,
Deventer, Veldhoven, Schiphol en Groningen
• Schrijfster Loes Heijmans-Beek over zwangerschap en Type 1. Zij schreef twee
boeken: ‘Doe mij maar diabetes’ en het vorige week uitgekomen ‘Doe mij maar
diabetes… en een baby’
• Esther Hartman, onderzoeker Tilburg University over de mentale kant van Type 1

BIJZONDER TYPE 1

In de Bijzonder Type 1 ruimte spreken verschillende (ervarings)deskundigen op het gebied van Type 1 Diabetes. Sommigen geven pitches over hoe zij volhardend hun doelen hebben bereikt, anderen geven pitches uit deskundig oogpunt over een bepaald onderwerp als complicaties of een bepaald product. Er zijn 5 rondes in de vorm van Lightning Talks. De pitches zelf duren vijf minuten en vervolgens zijn er vijf minuten voor het stellen van vragen. Het is bedoeld als een leuke en interactieve sessie; luister, leer en stel vooral vragen!

INFORMATIEMARKT

Op de informatiemarkt zijn verschillende partijen uit de diabeteswereld te vinden. Word bijgepraat over de nieuwste insulinepompen of glucosemeters, ga in gesprek met Diabetes Vereniging Nederland (DVN) of Stichting ééndiabetes of leer meer over een oppas of onderwijs voor kinderen met Type 1 Diabetes.

JDRF Up-To-Date

Locatie: Máxima Medisch Centrum, Dominee Theodor Fliednerstraat 1, Eindhoven
Datum: 15 mei 2018
Tijdstip: 18:45 -22:00
Inschrijven via: https://www.jdrf.nl/eindhoven2018/