Gisteren is de lente dan ein-de-lijk begonnen! Het zonnetje begint weer te schijnen en de temperatuur stijgt. Dat betekent: tijd voor ijs! In dit artikel lees je welke ijssalons het aller lekkerste zijn in Eindhoven. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

IJssalon Firenze

Firenze is een waar begrip op het Trudopleintje in Strijp. Zij zijn de oudste ijssalon van Eindhoven en staan bekend om haar romig ijs. Al het ijs wordt vers gemaakt in de bekende Firenze Keuken. Met de meest verse producten wordt het ijs bereid. Zo wordt citroenijs, gemaakt van echte citroenen en hazelnoot van heerlijke hazelnoten. Loopt het water al bij jou in de mond?

 

La Toscana

Deze ijssalon heeft meerdere locaties in en rondom Eindhoven. Het is een oud familie bedrijf van de familie Ferrari. Het ijs van La Toscana staat bekend om het ijs dat bereid wordt van boerenmelk. Verder hebben zij ook nog een aantal foodtrucks waar zij vaak mee in het centrum van Eindhoven te vinden zijn.

 

Bastani

Midden in het centrum van Eindhoven zit de bekende ijssalon Bastani. Deze ijssalon heeft een groot assortiment aan verschillende smaken. In de zomer is deze ijssalon druk bezocht. Bij Bastani kun je ok overheerlijke ijscoupes bestellen en verse koffie. Ook leveren zij nog vers ijs buiten Eindhoven, zoals in Utrecht, maar ook Valkenswaard. Zo kun je op meer plekken van dit heerlijke ijs genieten.

 

ZININ IJs & Chocolade

In het Woenselswinkelcentrum heb je ZININ IJS & Chocolade. Zij staan bekend om zijn lekkere BUBBLEWAFELS. Van kinderbuenos tot aan oreo’s. Ook hebben zij heerlijk ijs waar je je eigen mond mee verwend. Verder zijn zij gespecialiseerd in bonbons en Bubbletea. Ook serveren zij nog verse koffies en thee.

 

Intelligentia ICE

Dit is toch wel het meest bijzondere ijssalon van heel Eindhoven. Gelegen in Strijp S hebben we Intelligentia ICE. Hier hebben zij bijzondere smaken, waarvan je niet verwacht dat ze bij elkaar zó lekker smaken. Sinds kort hebben zij een nieuw pand waar alles roze is. Voor instagrammable foto’s ben je hier zeker aan het juiste adres! Ook voor een heerlijk ijsje, dat elke dag vers bereid word.