Het Hajraa Buitentoernooi is sinds haar eerste editie in 1979 uitgegroeid tot het grootste 6×6 grasvolleybaltoernooi van Europa. Met meer dan 400 teams van verschillende nationaliteiten, meer dan 4.000 volleyballiefhebbers en andere feestgangers, en met twee enorme feesten met ruim 15.000 liter bier is dit toch wel een bijna legendarisch toernooi te noemen! Ieder jaar wordt dit toernooi georganiseerd door volleybalvereniging Hajraa.

Op 10, 11 en 12 juni wordt een gewoon sportterrein en de campus van de Technische Universiteit Eindhoven omgetoverd in het grootste volleybalfestijn van Europa. Naast een grote groep deelnemers uit onze buurlanden ontvangt Hajraa jaarlijks ook deelnemers uit verre windstreken. Zo werd het toernooi in 2000 opgeluisterd door een Taiwanese delegatie en wisten studenten uit Roemenië in 2001 de finale van het Open Nederlands Studenten Kampioenschap Grasvolleybal te winnen en werden ze in 2007 verrast door een deelnemend team uit Canada. De laatste jaren is het team uit Haifa, Israel een van de hoogst scorende teams tijdens het NSK.

De wedstrijden worden gespeeld op gras en in de categorieën Recreatief (dames, heren, mix) en Competitie 4e klasse t/m eredivisie (dames en heren).