Dotan heeft zijn optreden op Paaspop 2018 afgezegd. De zanger laat aan de organisatie weten dat persoonlijke omstandigheden ervoor gezorgd hebben dat hij nu niet de beste show kan geven. Om de pijn wat te verzachten heeft de organisatie Jacqueline Govaert en Jett Rebel aan de line-up toegevoegd.

Het ontbreken Dotan is teleurstellend voor veel fans. De zanger baalt er zelf ook van. “Helaas heb ik de enorm moeilijke beslissing moeten nemen om niet te spelen tijdens Paaspop. Het is één van mijn favoriete festivals en ik vind het dan ook echt heel erg jammer dat ik er niet bij kan zijn. Persoonlijke omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat ik momenteel niet de beste show kan geven waarvan ik vind dat de bezoekers die verdienen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat nieuwe muziek van mijn kant iets langer op zich laat wachten en ik de komende tijd in de studio zal spenderen om mijn album af te maken”, laat hij in een verklaring weten aan de organisatie.

Hoewel de organisatie van het Schijndelse muziekfestival vorige week de line-up eigenlijk al rond had. Toch werden de volgende acts bekend gemaakt: Jacqueline Govaert, Jett Rebel (in de Phoenix) en Screaming Billy. Ronnie Flex verhuist naar Paaspops grootste tent Apollo.

Jacqueline Govaert

In 1999 werd Jacqueline Govaert als frontvrouw van Krezip in Nederland bekend dankzij het nummer I Would Stay. Na een reeks Top 40-hits en na vier succesvolle albums besloot de groep in 2009 te stoppen. In 2010 verscheen Jacquelines eerste solo-album Good Life, vier jaar later opgevolgd door Songs To Soothe, dat binnenkwam op de eerste positie van de album charts. Op 20 oktober 2017 verscheen haar langverwachte album Lighthearted Years. Op de plaat staat niet alleen de liefde centraal; de zangeres zingt ook over het contrast tussen haar onbezonnen tienerjaren met Krezip en haar huidige bestaan.

Jett Rebel

Volgens eigen zeggen is hij anno nu zo nuchter als een pasgeboren baby en enthousiaster dan ooit. Na een jaar met diverse tournees in het buitenland geeft Jett Rebel een statement af met zijn nieuwe single (en hilarische nieuwe video) Amy. Deze rocking Rebel is een van de meest kleurrijke personen in de Nederlandse muziekwereld. Sinds de release van zijn eerste EP in 2014 is het hard gegaan met de carrière van de muzikant. Zo bracht hij tussen 2016 en 2017 maar liefst drie albums uit, kreeg hij zijn eigen museum in Groningen en gaf hij zijn grootste show tot nu toe in Ahoy.

Voor de volledige line-up, klik hier.